Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak - Cahaya Hayati

22 Nov 2017

Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak

Kena Warning Dari Adsense ~ mommy tak perasan ada email dari Google Adsense. Email warning rupanya sebab Adsense kata terdapat perlanggaran polisi adsense. Mommy pun tak tahu apa salah yang dah mommy buat. Patutlah income adsense mommy tak berkembang... Asyik 0.01 saja setiap hari. Rupa-rupanya iklan adsense mommy di sekat. Bila dah tahu mommy cepat-cepat masuk page Adsense dan baca tentang perlanggaran tapak. Korang tahu tak apa itu Perlanggaran Tapak Adsense? Okay, ini yang di maksudkan dengan perlanggaran tapak oleh Adsense: 

Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak, perlanggaran tapak adsense, cara untuk membuat rayuan perlanggaran tapak, cara dapatkan balik iklan adsense di sebabkan perlanggaran tapak,  adsense, tips adsense,
Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak

Perlanggaran Tapak Adsense

  • Invalid Click & Impressions
  • Menggalakkan Clicks
  • Entry mengandungi kandungan yang tidak di benarkan
  • Authorised Inventory - hanya google yang boleh benarkan iklan mana yang akan di siarkan.
  • Hak milik / copyright material
  • Barangan palsu atau  entry yang di ambil dari blogger lain. Copy paste saja. 
  • Sumber trafik - huhu cara mendapat traffic juga termasuk dalam perlanggaran policy. Jadi jangan buat cara yang tak di benarkan. 
  • Sifat iklan - Rupanya ada iklan yang boleh menyebabkan perlanggaran tapak. 
  • Penempatan iklan 
  • Site behaviour 
  • Keperluan Teknikal
  • Google advertising cookies
  • Identifying users and user consent
  • Privacy
  • Children's Online Privacy Protection Act (COPPA)
  • Gambling content

Banyakkan sebab-sebab yang menyebabkan perlanggaran tapak. Setiap point tu ada penerangan terperinci. Korang boleh baca di SINI

Korang rasa entry mana yang menyebabkan mommy di kenakan Perlanggaran Tapak Adsense? Ini haaa.. http://www.yatizul.com/2015/09/resepi-koay-teow-thng.html. Korang rasa entry ni termasuk dalam perlanggaran tapak yang mana yer? Mommy pun tak faham... Ada orang cuba claim hakmilik ke? Disebabkan mommy pun tak nampak apa salah mommy disitu, mommy pun buat rayuan kat Adsense. Minta adsense review balik dan mommy pun dah dapat jawapannya. Tiada perlanggaran tapak di entry tersebut. So, mommy dah dapat balik adsense mommy. Alhamdulillah. 

Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak, perlanggaran tapak adsense, cara untuk membuat rayuan perlanggaran tapak, cara dapatkan balik iklan adsense di sebabkan perlanggaran tapak,  adsense, tips adsense,

Iklan Adsense Kena Sekat Disebabkan Perlanggaran Tapak

Jadi, kalau korang hadapi masalah yang sama dengan mommy cepat-cepatlah korang buat rayuan kepada Adsense. Bila dah selesai barulah income dan iklan adsense ada di blog korang.. Rugi tau kalau hilang adsense. Biar income sikit tapi ada... Jangan tamak dan klik iklan adsense sendiri. Ingat tau!

1 ulasan: