Care For Life - Cahaya Hayati

18 Sep 2017

Care For Life

Care For Life ~ Hari ini opis mommy ada buat pemeriksaan kesihatan semua staff bersempena bulan kesihatan. Ini adalah untuk memastikan staf-staf di opis mommy mempunyai tahap kesihatan yang baik. GCEO kata ni KPI dia untuk memastikan semua staff sentiasa sihat dan berada dalam tahap kesihatan yang sihat serta aktif. Bila dah sihat barulah semua KPI's boleh di capai. Yer tak? Alang-alang dah ada pemeriksaan kesihatan di opis, mommy pun pergilah check apa yang patut. Dah lama tak check. Rasanya last check masa pregnant. huhu... Untuk memastikan kita berada dalam yang sihat, pemeriksaan kesihatan perlu di buat setiap tahun. 


pemeriksaan kesihatan, kesihatan, care for life, life , cara hidup sihat, check BP, check gula, check kolesterol, kolesterol, bahaya jika tidak menjaga kesihatan, kpj, pemeriksaan kesihatan oleh KPJ, KPJ penang, pemeriksaan kesihatan tulang. tulang, anlene, cara kuatkan tulang
Goodies dari KPJ


Untuk hari ini, KPJ menyediakan pemeriksaan tekanan darah. kolesterol, tahap gula dalam darah, pemeriksaan tulang dan juga breast screening. Ada yang free dan ada juga yang kena bayar.. Jangan kedekut untuk pastikan kesihatan kita. Kalau dah sakit, banyak lagi yang kita perlu keluarkan dan kita tak akan dapat kembali kesihatan kita yang dulu. 


pemeriksaan kesihatan, kesihatan, care for life, life , cara hidup sihat, check BP, check gula, check kolesterol, kolesterol, bahaya jika tidak menjaga kesihatan, kpj, pemeriksaan kesihatan oleh KPJ, KPJ penang, pemeriksaan kesihatan tulang. tulang, anlene, cara kuatkan tulang
Tuan blog check BP

pemeriksaan kesihatan, kesihatan, care for life, life , cara hidup sihat, check BP, check gula, check kolesterol, kolesterol, bahaya jika tidak menjaga kesihatan, kpj, pemeriksaan kesihatan oleh KPJ, KPJ penang, pemeriksaan kesihatan tulang. tulang, anlene, cara kuatkan tulang
pemeriksaan kesihatan tulang

Oklah ini result pemeriksaan kesihatan mommy. Berat tak okay, so BMI juga tak okay... Dah masuk kategori overweight. huhu...  Blood Pressure dan gula cantik. Yang tak cantik adalah tahap kolesterol. Terlebih 0.21 dari yang sepatutnya. 

pemeriksaan kesihatan, kesihatan, care for life, life , cara hidup sihat, check BP, check gula, check kolesterol, kolesterol, bahaya jika tidak menjaga kesihatan, kpj, pemeriksaan kesihatan oleh KPJ, KPJ penang, pemeriksaan kesihatan tulang. tulang, anlene, cara kuatkan tulang
keputusan pemeriksaan kesihatan

So, bila dah buat pemeriksaan kesihatan macam ni... Mommy dah tahu apa yang mommy kena buat untuk memastikan mommy terus sihat dan tidak di hinggapi sebarang penyakit. Mommy kena kurangkan berat badan, kurangkan makan yang tinggi kolesterol dan jalani hidup yang aktif. phew! Setiap  petang mommy kena joging...  Kasi keluar peluh dan bakar lelemak tepu dalam badan. haha

4 ulasan:

  1. dah bolehlah tu naik ofis guna tangg

    BalasPadam
  2. tak sempat nak bakar lemak sebab 1 tingkat ja. haha

    BalasPadam
  3. Bagus Ada pemeriksaan macam.ni

    BalasPadam