123 Tips Berjimat Cermat & Menyimpan Sehingga RM1,000 Sebulan! - Cahaya Hayati

15 Ogo 2017

123 Tips Berjimat Cermat & Menyimpan Sehingga RM1,000 Sebulan!

123 Tips Berjimat Cermat & Menyimpan Sehingga RM1,000 Sebulan!. Bercerita tentang duit, kewangan memang tak pernah habis. Hampir setiap hari kita membicarakannya. Mommy sendiri pun pernah alaminya. Nak pinjam dengan kawan malu, nak minta dengan mak ayah... masih ada adik-adik yang belajar dan perlu di tanggung. Hmmm.... Nasib baik muda, belum berkahwin dan takdak apa yang perlu ditanggung. Sementara nak gaji, makan maggi dan nasi lauk telur sajalah.. Itu cerita dulu-dulu.  Sekarang tak lagi sebab mommy dah tahu tips berjimat cermat. Nak tahu? Baca sampai habis tau!



Duit Asyik Tak Cukup.... Atau Hanya Sekadar "Cukup-Cukup" Je Bila Sampai Hujung Bulan? Simpanan Pula Langsung Takde!

Dulu mommy pun macam korang juga. Eleh nak menyimpan tak perlu buku rujukan pun... Setakat ambil sebahagian duit gaji, masuk atau simpan dalam tabung haji, ASB ataupun unit trust dah la. Tapi bila tengah bula ja, korek balik. Macam manalah duit tu nak beranak pinak. Makin susut ada la... 

Akhirnya mommy pun berkenalan dengan ebook tips jimat. Amalkan apa yang di syorkan. Alhamdulillah sekarang dah boleh bernafas dengan lega walaupun tanggungan dan hutang yang perlu di bayar ada. Cakap boleh lah tapi mommy buat dropship. Okayyy kat sini mommy jelaskan yang dropship yang mommy buat tu boleh la tapi income dia tak banyak mana pun sebab mommy sedikit busy dengan kerja hakiki dan keluarga. Ada masa memang mommy up kat FB. Takde? takdelah up atau promosi kat FB. Ada kerja sampingan tapi tak berapa nak berjaya.



Tapi sampai bila kita takdak simpanan? harapkan EPF saja.. Kalau mengikut kajian, duit EPF 200K hanya boleh bertahan untuk tempoh 2-3 tahun saja. Cuba tengok berapa banyak yang ada dalam akaun EPF kita? Dah cukup 1 juta ke? Belum kan? Jadi, mari kita ubah mindset kita untuk kehidupan lebih tenang, lebih banyak simpanan dan tak marah-marah apabila harga minyak naik. Malas sebelum gaji, kita masih ada lagi simpanan atau wang peruntukan yang belum di gunakan.

Apa yang membezakan E-Book ini dengan buku perancangan kewangan yang lain?

123 TIP MUDAH BERJIMAT CERMAT


E-book "123 TIP MUDAH BERJIMAT CERMAT" ini adalah panduan yang sangat sempoi dan mudah dipraktikkan. Ianya sarat dengan info berguna. Ebook ini di tulis dengan ayat-ayat yang mudah supaya anda boleh melakukannya pada diri, keluarga dan persekitaran. 

Antara Strategi mudah jimat cermat yang terdapat di dalam ebook tips panduan ini

  • Strategi Berjimat-Cermat Di Rumah
  • Strategi Berjimat-Cermat Ketika Berbelanja
  • Strategi Berjimat- Cermat Makanan Harian
  • Strategi Berjimat- Cermat Dalam Hal Pendidikan
  • Strategi Berjimat-Cermat Dalam Majlis
  • Strategi Berjimat-Cermat Dalam Aspek Penggunaan Kenderaan
  • Strategi Berjimat- Cermat Untuk Kesihatan
  • Strategi Berjimat-Cermat Di Pejabat
  • Strategi Berjimat-Cermat Dalam Hiburan
  • Strategi Berjimat Cermat Untuk Pelajar Universiti
  • Strategi Berjimat-Cermat Dalam Komunikasi dan Gajet
  • Strategi Berjimat-Cermat Dalam Aktiviti Bercuti
  • Strategi Berjimat-Cermat Di Waktu Perayaan
  • Strategi Berjimat-Cermat Pindah Rumah Baru


Selain dari itu, dengan setiap pembelian Ebook ini pada hari ini... Anda akan memperolehi 3 lagi Ebook iaitu:-


3  Bonus tambahan jika membeli 123 TIP MUDAH BERJIMAT CERMAT
 Klik Banner untuk tempahan 



 BONUS #1 : 9 IDEA JANA WANG TANPA MODAL

 BONUS #2 : 10 HOBI BUAT DUIT!

 BONUS #3 : 11 TEKNIK MUDAH JEMPUT REZEKI


Mahal ke Ebook ini? Takkkk... Hanya M27 sahaja untuk 123 Tips Jimat Cermat! 
Ianya adalah hanya berharga 22 sen sahaja bagi setiap tips!

Jika setiap tips yang terdapat di dalam ebook ini, berjaya amalkan, ianya akan mampu menyelamatkan wang anda antara RM10 hingga RM100 ringgit setiap bulan!

1 ulasan: