loading...

Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan

9:26 PG Cahaya Hayati 5 Comments

Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan ~ Bila sebut tentang percutian, terus saja keindahan pantai dan pulau serta air laut yang biru bermain-main di minda. Jadi antara destinasi pilihan yang terdapat semua itu adalah Boracay Island.

Boracay Island
Pulau Boracay

Wonderful! Asia by Traveloka

Of course lah Traveloka menjadi pilihan kerana ia adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair!. Dengarnya Traveloka ada promosi bertemakan PULAU dan ia berlangsung selama 3 hari saja iaitu dari 21hb sehingga 23 Julai 2017. Kalau korang membuat tempahan pada tarikh ini dan destinasi anda adalah Pulau Boracay maka anda layak mendapat Potongan sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan melalui Traveloka app. Menarikkan?

Oh yer untuk info korang juga, Traveloka adalah app yang boleh di percayai di Asia Tenggara dengan 15milllion muat turun. So, jom download App Traveloka untuk tawaran hebat ini dan juga tawaran yang lain.
Traveloka



Boracay Island,  Philippines


Boracay Island atau Pulau Boracay adalah sebuah pulau percutian yang besar di Philippines dan tak habis untuk menjelajahinya. Walaubagaimanapun untuk percutian, pulau ini di bahagikan kepada tiga station iaitu:-

  1. Station 1 – hotel mewah. Ada hotel yang sediakan pantai persendirian khas untuk pelanggan mereka saja.
  2. Station 2 – hotel sederhana mewah
  3. Station 3 – hotel bajet dan backpacker

So, daripada kategori percutian ini... Anda boleh pilih jenis station yang di ingini dan bersesuaian dengan budget. Yang inginkan percutian mewah dan esklusif boleh pilih station 1. Bagi yang ingin sederhana mewah dan ada segalanya boleh pilih station dua. Bagi yang suka adventure atau jenis backpacker boleh pilih station 3.


Boracay Island


Oh yer, untuk makluman juga yang rata-rata penduduk Pulau Boracay boleh bertutur bahasa Inggeris jadi tak perlu takut jika tidak tahu berbahasa tagalog. In sha Allah tidak akan tersesat. 

Penduduknya juga sopan dengan pelancong. Jadi jika di tawarkan pakej oleh travel agent jalanan, silalah menolak dengan baik dan sopan jika tidak mahukannya. Untuk makluman, kebanyakan aktiviti di Pulau Boracay boleh di dapati dari station 1 hingga station 3. Jadi hanya perlu survey dan cari aktiviti yang bersesuaian dengan budget anda.



Apa Yang Menarik Di Pulau Boracay?

Apa yang menarik di Pulau Boracay? Okayy yang ini bagi mommy jika hendak pergi ke sesuatu tempat adalah apa aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana, makanan dan tempat shopping. Tiga benda ni ja tau yang mnegujakan mommy untuk bercuti. kahkahkah. Kalau tak menghabiskan duit memang tak sah la kan... 

Berikut adalah tarikan ke Pulau Boracay:-

Apa Aktiviti Menarik Di Pulau Boracay?


  1. Menjelajah Cristal Cove.
Crystal Cove

2.Cliff jumping di Magic Island.

Boracay Island

3. Snorkeling.
4. Cristal boat di Tambisaan Beach
5. Parau sunset sailing.
6. Menunggang ATV dan buggy ke Mt Luho.
7. Lepak di tepi pantai.

Boracay Island

8. Kejar matahari terbenam – Percuma.
9. Window shopping di D’Mall dan D’Talipapa.
10. Bergambar kenangan dengan tarian api (fire dance) – bayaran ikut suka.
11. Atau ambil gambar kenangan di pantai dengan ukiran pasir
12. Helmet Diving dari serendah 350 Peso (RM35) selama 30 minit
13. Bergambar di Willy’s Rock
14. Lepak di Pantai Puka tanpa gangguan
15. Ride the Zorp – 400 Peso ke 500 Peso (RM40 ke RM50)
Banyakkan aktiviti menarik di Pulau Boracay? So, memang percutian yang penuh dengan aktiviti dan menarik. Maklumat lanjut tentang aktiviti di Pulau Boracay ini, korang boleh baca di sini :-
https://www.thevocket.com/aktiviti-menarik-di-pulau-boracay-filipina/

Makanan Menarik Dan Sedap Di Pulau Boracay

Selain daripada aktiviti menarik, Makanan di Pulau Boracay juga mengujakan mommy. Dari cara makanan di hidangkan dah membuatkan mommy menelan air liur, apatah apabila merasakan keenakkan makanan itu sendiri.


Tuna Tataki Grain Bowl
Tuna Tataki Grain Bowl
Boracay Island
Dessert yang sihat di Nonie's
Boracay Island
Western food Di Tilapia n Chips
Seafood di Paradiso Gril


Tempat Shopping Di Pulau Boracay

Tempat shopping di Pulau Boracay adalah di D’Mall dan D’Talipapa. Boleh survey harga dulu. Banyak barangan yang di jual di sini adalah cenderahati untuk pelancong. So, boleh pilih mana yang berkenan untuk kenang-kenangan.

Boracay Island

Dapatkan Potongan Diskaun Hotel + Penerbangan ke Boracay Island Melalui Traveloka App!


Syarat2: 
  • Hanya penerbangan ke Boracay Island (Philippines) melalui Traveloka App sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYBOR). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period: anytime
  • Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  • Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  • Untuk destinasi lain, sila layari traveloka 

So, tunggu apa lagi? Jom download Traveloka App

5 comments:

Ummi Zarra berkata...

Cantiknya. Teringin nak pergi ke sni.
Honeymoon kat sni mesti best kan. hehehe

Annur Syuhadah berkata...

Best nye nampak! Tapi senang tak nak cari makanan halal di filipina ye?

Amanda Suria berkata...

My dream place..kalau dpt pi bulan madu sini sure best

Fieza Sani berkata...

Bestnya..Nampak menarik kat sini..boleh la letak dalam senarai percutian akan datang..hehe

Cantiknya.... Terbaik! Sesuai dijadikan tempat berbulan madu... For the future... :)

Pengikut

Google+ Followers