Julai 2017 - Cahaya Hayati

31 Jul 2017

Kembalikan Bentuk Badan Dengan Bengkung Moden Dari Lunavie

Julai 31, 2017 7
Kembalikan Bentuk Badan Dengan Bengkung Moden Dari Lunavie
Kembalikan Bentuk Badan Dengan Bengkung Moden Dari Lunavie. Susah betul nak kembalikan bentuk badan selepas bersalin. Nak pakai bengkung yang tali panjang tu pun malas sebab nak lilit satu hal, pastu nak buang air atau tukar pad kena buka pula pastu lilit lagi. Satu hari saja dah berapa kali lilit.Hmmm.. Tu mommylah. Sekarang TIDAK lagi sebab dah ada Pospartum Abdominal Binder dari Lunavie


Lunavie Pospartum Abdominal Binder


Lunavie Pospartum Abdominal Binder adalah bengkung moden yang di cipta khas untuk membantu dan memudahkan ibu-ibu dalam pantang mendapat kembali bentuk badan. Ia boleh menghilangkan lemak dengan cepat di belly dan pinggang. Yang lagi best sebab bengkung ni boleh menghilangkan bengkak dan kembung selepas bersalin. 


Lunavie Pospartum Abdominal Binder


Ia merupakan produk best seller dari Lunavie. Jom kita tengok apa yang best sangat tentang bengkung moden ni.....


Lunavie Pospartum Abdominal Binder
Velcro boleh laras dan pengikat pelekat yang boleh di laras mengikut keselesaan badan pemakai.


bengkung moden
Kain elastic yang berkualiti tinggi dan tulang bengkung yang tidak keras untuk keselesaan pemakai.

Lunavie Pospartum Abdominal Binder
Hanya 3 langkah saja untuk memakainya. 

Yang mommy paling suka tentang bengkung ni adalah pemakaian yang cepat. Tak perlu nak cakap kat anak-anak tunggu kejappp. Zap zap dah siap dan mommy pun nampak kurus sikit tang perut tu. hahaha. Mommy pakai bengkung ni apabila pergi kerja dan keluar jalan-jalan sebab ia membantu mengurangkan sakit pinggang apabila duduk atau berjalan terlalu lama. Alhamdulillah sejak mengamalkan pemakaian bengkung moden ni, ia sangat-sangat membantu mommy. Mommy dah kurang sakit belakang di bahagian pinggang. 

Selain itu, ia juga membantu mommy mengawal jumlah makanan yang masuk dalam perut. Makan sikit ja dah kenyang. Nampak tak kat situ, ia dah membantu mommy memperolehi semula bentuk badan.


Lunavie Pospartum Abdominal Binder
Lunavie Pospartum Abdominal Binder


Berikut adalah kebaikan lain bengkung moden dari Lunavie ni....

Kebaikan Bengkung Moden


  • Membentuk kembali bentuk badan
  • Membantu dalam mengempiskan perut, khasnya bagi ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan. Ia juga sesuai untuk ibu-ibu yang bersalin secara normal.
  • Mudah untuk di pakai di mana velco boleh laras. So, dapat menyesuaikan bengkung mengikut keselesaan badan sendiri.
  • Menyokong tulang belakang




Terdapat 4 saiz untuk Lunavie Pospartum Abdominal Binder iaitu:

  • Size M [Waist 26 - 32]
  • Size L [Waist 28 - 36]
  • Size XL [Waist 30 - 38]
  • Size XXL [Waist 32 - 41]

Harga yang di tawarkan pun sangat berpatutan iaitu RM 69 sahaja.. So, boleh beli satu. Jangan kedekut untuk cantik... Kang suami tengok yang lain. Opps!


Bagi yang berminat untuk mendapatkan Lunavie Pospartum Abdominal Binder atau bengkung moden ini bolehlah mendapatkannya dari details di bawah. Selamat mencuba dan mendapatkan bentuk badan kembali!




26 Jul 2017

Nikmati FoodPanda Dan Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback

Julai 26, 2017 2
Nikmati FoodPanda Dan Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback
Shopback adalah sebuah web online yang memberi pulangan tunai apabila berbelanja. Shopback di perkenalkan di Asia Tenggara sejak September 2014. Ibu Pejabat Shopback adalah di Singapura, manakala pejabat operasi pela berada di Amerika Syarikat, Malaysia, Filipina, India, Indonesia dan Taiwan.
Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback

Itu serba sedikit tentang Shopback. Lain-lain info korang cari sendiri yer... Muahaha.

Nikmati FoodPanda Dan Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback


Okaylah hari ini mommy nak bagitau korang macam mana makan sedap-sedap tapi dapat cash back atau pulangan tunai. Tak lain dan tak bukan adalah dengan Shopback malaysia melalui store Foodpanda

Nampakkan Foodpanda yang mommy bulatkan. kot-kot korang tak perasan apabila masuk web Shopback. 

Foodpanda
Shopback - Foodpanda store

Opps sebelum tu login dulu. Bagi yang belum ada akaun, sila sign up dulu. Boleh sign up melalui dua cara sama ada menggunakan email atau pun akaun facebook. Terpulang kepada korang atau mana yang korang prefer. 

shopback
Shopback

Apa itu Shopback Foodpanda?


Berbalik kepada Foodpanda. Foodpanda adalah store shopback yang terdiri dari Sushi King, Kenny Rogers ROASTERS, Nando's, Chili's,TGI Friday's dan juga Food delivery from over 600 restaurants di seluruh Malaysia. 

So, apabila korang teringin nak makan di Kenny Rogers ROASTERS... Korang hanya perlu beli voucher KR Roasters di Foodpanda dan anda akan dapat pulangan dari pembelian tersebut. Buat masa sekarang, pulangan tunai yang di tawarkan untuk Foodpanda adalah 11%. Waaa... banyaknya. Dah lah dapat makan sedap dapat pula pulangan tunai. Untung berganda ni.

shopback
Foodpanda - 11% cashback


Kalau korang nampak mommy up gambar makan best + sedap di IG tu bukan sebab mommy banyak duit tapi sebab Foodpanda di Shopback ni lah. Nak jadi macam mommy, jangan lupa sign up Shopback


Langkah-langkah Membeli-belah Secara Online Di Shopback

Langkah 1

Pilih merchant/seller/store atau mana yang berkenan di hati. Terdapat lebih dari 500 peniaga di Shopback.

shopback
Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback

Langkah 2

Auto redirect ke laman web peniaga/merchant/store. 

Contohnya -  Foodpanda (Kenny Rogers Roasters), Lazada, Zalora. 

  • Foodpanda - Kenny Rogers Roasters
Untuk pembelian Foodpanda, klik 'Get Deal' pada restaurant yang di kehendaki. Contohnya mommy mahu makan Kenny Rogers. Apabila klik 'Get Deal', auto redirect ke website Kenny Rogers. Di situ, kita perlu login, membuat pilihan dan bayaran. 

Kenny Rogers - Foodpanda


Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback
Shopback - Foodpanda

Selain dari Foodpanda, kita juga boleh mendapat pulangan  tunai apabila berbelanja di Lazada dan Zalora
Lazada
Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback. 




Langkah 3

Tawaran jumlah pulangan tunai dan tempoh pulangan tunai juga bergantung kepada Merchant/Seller tersebut. Ada yang tawarkan pulangan tunai 9%, ada yang 11% dan ada juga sehingga 30%. Wow...

Tempoh pulangan tunai juga bergantung kepada Merchant / Seller. Selalunya satu atau dua hari selepas bayaran di buat untuk pembelian. 

shopback
Cara mendapatkan pulangan tunai Shopback

Akhir sekali, pulangan tunai di akaun Shopback boleh di cash out - via transfer ke akaun bank. 

Oh yer, untuk akaun shopback mommy... mommy dah ada RM11.10. Woot woot.. Klik SINI untuk sign up Shopback dan dapat pulangan tunai apabila berbelanja. 

Dapatkan Pulangan Tunai Dengan Shopback
Pulangan tunai akaun mommy


Senangkan? ker kurang jelas penerangan kat atas? kalau kurang jelas, korang boleh refer tutorial video cara online shopping di Shopback di bawah ini:-

Untuk maklumat lanjut, boleh dapatkan di :- 
www.facebook.com/shopbackmalaysia
www.instagram.com/shopbackmy

24 Jul 2017

Bukit Indah: An Untapped Real Estate Investment Destination

Julai 24, 2017 5
Bukit Indah: An Untapped Real Estate Investment Destination

Bukit Indah: An Untapped Real Estate Investment Destination



With less than 60,000 people and a just over 10,000 houses, Bukit Indah may seem like just another relatively large township; however, appearances can be deceiving. For instance, did you know that Singapore is located relatively close by and you can get there via a local bus? Combined with it's natural beauty, Tesco Hypermarket and the presence of a large regional shopping center, this gives Bukit Indah a considerable amount of potential as a tourism and trade destination.

How Can Real Estate Investors Take Advantage of This?


After eyeing the right property that is both affordable and is clearly suitable for your investment needs, you will need to make use of Malaysia home calculator to make sure that you are financially fit for such investment. After that, determine which of the following markets are you going to cater to:

a.) Tourists
Due to its proximity, many tourists from Singapore come to Bukit Indah to take in the sights and go shopping. Some of them even choose to stay overnight in various local hotels since they want to get more sightseeing done. What you could potentially do is purchase a condo unit in the area and rent it out on a per-day basis. You are likely to get a lot of Singaporean guests since Airbnb is quite popular in Singapore.

b.) Business Travellers
As a potential hub for trade, Bukit Indah has experienced an increase in the amount of business travellers from Singapore and other parts of Malaysia. You can take advantage of this by creating your own website and using Google Ads to indicate that you specialize in providing rooms for business travellers. 

c.) Land Investment
As a potential tourism and industrial hub, the land in Bukit Indah does have a lot of vacant lands to invest in. You can make a lot of money from this by purchasing vacant lots in specific areas where there is the greatest potential for growth and development. As the area develops and land prices go up, you can sell your land for a significant profit later on.

Viability of Real Estate Investments


Yes, it may seem like a risk but there are already several impressive building developments in the area which showcase the potential that the region has. Buildings like the Sky Executive Suites, the Indah Court Apartments and the Sky Loft are just a few of the developments that have been constructed in the region. With the Malaysian and Singaporean government easing the requirements for immigration and visas for workers, it is likely that the region will experience a substantial amount of growth in the coming years as more developers and migrants flock to the area.

Would Investing in a House be a Good Decision?


The problem with investing in a house in Bukit Indah is that the viability doesn't match with the planned development of the region. As a potential tourism and trade hotspot, condominums and land are more likely to be sought after rather than houses. There are already 10,000 houses in the area alone which makes demand quite low. 

Determining Which Areas are the Best of Investment


Before you start investing in land or a condo unit in the area, you need to understand what properties are more likely to increase in value over the next few years. One of the first areas you need to consider are those around the AEON Jusco Bukit Indah Regional Shopping Center. This is a popular area that many tourists from Singapore and people from the surrounding provinces go to due to the sheer amount of different shops in the area. 

However, when looking at the location, you will notice a lot of vacant land that has yet to be developed. The number of tourists and the amount of vacant lots are good indicators of where future developments are likely to be established; this is due to developers preferring to construct buildings in popular areas. 

Other potential areas to considera are the areas with Sky Executive Suits and the Sky Loft. These areas already have developments in place and are likely to have more crop up around them since developers tend to create master plans for particular regions that can take up to 20 years to fully manifest. You can choose to either purchase land or even a house in these locations for the express purpose of selling it later on as the developer buys up the vacant land.

All in all, Bukit Indah has a lot of potential as a future tourism and investment hub for the Malaysian and Singaporean governments. It may not be as apparent now with its small population, but as more investors and developers flock to the area, it is likely that real estate prices will grow considerably in the coming years. Just remember, before you invest in anything, always do enough research so that you are making an informed decision. One of the worst things you could do is invest "based on a feeling" and not hard facts.

Aku Bukan Malaikat

Julai 24, 2017 3
Aku Bukan Malaikat
Aku Bukan Malaikat ~ Waaa baru perasan lagu terbaru dari Dato' Siti Nurhaliza. Suka dengar lagu Dato Siti dan sememang menjadi halwa telinga mommy sejak awal kemunculan dato siti dalam industri muzik negara.

Lgu ni kira macam menggambarkan kehidupan kita yang kita bukan malaikat. Ada salah dan silap yang kita buat. So, bila dengar lagu ni terasa insaf dan ingin menjadi lebih baik.... In sha Allah.

Aku Bukan Malaikat - Siti Nurhaliza

Aku Bukan Malaikat


Aku Bukan malaikat
Yang Tak pernah berbuat salah
Aku Bukan bidadari
Yang Selalu menyenangkanmu

Aku Adalah separuh sayapmu
Bawalah Aku selalu bersamamu
Menuju keabadian yang bahagia selamanya

Kau bisa syurga bisa nerakaku
kau bisa malam bisa siangku
Kau bisa luka bisa bahagia dalam hidupku
Kau Bisa syurga bisa nerakaku
kau bisa tawa bisa tangisku
Hantarkan aku dengan cintamu pada sang maha cahaya

Kenangkan Aku kekasihku
Jangan Biarkan merapuh
Jagalah Diriku jagalah jiwaku
Jagalah Diriku jagalah jiwaku

Kau Bisa syurga bisa nerakaku
kau bisa malam bisa siangku
Kau Bisa luka bisa bahagia dalam hidupku

Kau Bisa syurga bisa nerakaku
kau bisa malam bisa siangku
Hantarkan Aku dengan cintamu

Kau Bisa syurga bisa nerakaku
kau bisa malam bisa siangku
Hantarkan Aku dengan cintamu pada sang maha cahaya


Aku Bukan malaikat
Yang Tak pernah berbuat salah
Aku Bukan bidadari
Yang Selalu menyenangkanmu.


21 Jul 2017

Beraya Sedondon Itu Wajib

Julai 21, 2017 2
Beraya Sedondon Itu Wajib
Beraya Sedondon Itu Wajib ~ Wajib bagi family mommy sajalah. Bukan apa bila pakai sedondon tu nampak sama dan satu hati. Lagi satu, bila pergi beraya... senang nak cari anak-anak. Nampak saja yang pakai baju sama, confirmlah anak-anak mommy. Hahaha


Pilihan warna sedondon tahun ini adalah Cinnamon ataupun merah bata.. Untuk anak-anak ambil kaler cerah sikit sebab warna baju mommy & daddy dah habis stok. Tak apalah janji seakan-akan dan matching dengan baju mommy & daddy.


As usual, pepagi raya mesti mohon ampun dan maap. Banyak salah dan silap yang kita tak sedar atau tahu....


last sekali sebelum keluar beraya, wajib selpie, wefie bagai.... Gambar kenangan.

Oppps! bagi can kat mommy & daddy sama.. 


So, apa baju sedondon korang? up la untuk idea raya tahun depan pula... 


Tick Tock Tick Tock, Its Althea Birthday | Happy Birthday Althea, Althea Turn 2

Julai 21, 2017 1
Tick Tock Tick Tock, Its Althea Birthday | Happy Birthday Althea, Althea Turn 2
Tick Tock Tick Tock, Its Althea Birthday | Happy Birthday Althea, Althea Turn 2.

Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear Althea
Happy Birthday to You


Dear Althea,

Happy Birthday!
May all your birthday wishes comes true!

Althea,blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,
Happy Birthday Althea

Masuk bulan Julai saja, mommylah orang yang paling suka dan happy sebab bulan Julai adalah bulan kelahiran Althea. Sempena birthday Althea ini, Althea menawarkan Limited Edition Birthday Box dan DIY kit. Selain itu, Althea juga menawarkan Birthday Giveaway Festival atau surprise give kepada peminat produk K-beaty. Bukan sample tau tapi produk sebenar seperti yang mommy dapat masa shopping di Althea sebelum raya hari tu. Boleh baca kat SINI

Althea

blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,

blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,


Oh yer, Althea Box yang cantik tu bukan simpan saja. Korang boleh decorate birthday cake untuk peluang memenangi pelbagai hadiah yang awesome. Senang saja, post birthday cake yang korang deco cantik-cantik tu di IG dengan #altheaturns2. 


Althea,blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,
Birthday Cake for Althea. 

Seronoknya sebab birthday Althea tapiiii kita yang dapat hadiah macam-macam. Dah macam birthday sendiri pula. hahaha
  • Limited Edition Althea Birthday Box 
  • Birthday Kits for lucky early bird shoppers
  • Birthday sample pack for lucky early bird shoppers
  • Birthday Sales & Promotions 
  • Althea Birthday Giveaway Festival for customers (free products every other day in July to add into cart)
  • Althea Beauty Box July - Birthday Makeup Box (theme) 3/7 released
  • Weekly Lucky Shopper Contest to win Althea credits
  • Instagram #AltheaTurns2 Contest - snap & show your decorated birthday box to win amazing prizes from Althea! 
  • 20days of Beauty Giveaway on @Altheakorea (Instagram)

Althea,blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,
close up Althea Birthday Cake.. 

Oh yer, bagi yang belum tahu... Althea adalah web online shopping untuk produk kecantikan dari Korea dan ia 100% aunthentic. 

Mommy suka Althea ni sebab harga yang menarik, murah dan pelbagai produk di tawarkan. So, boleh pilih yang mana kita berkenan atau yang sesuai dengan kulit kita. Althea juga datang dengan Limited Edition Box. Product dan harganya sangat awesome. Box yang dapat juga cantik dan boleh di buat koleksi. 




Altheablogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,
Produk Green Tea menjadi pilihan

Kalau raya hari tu, mommy banyak shopping barang make up. Kali ini mommy shopping skincare yang berasaskan green tea pula. Ramai yang kata, green tea baik untuk kulit. So, kita cuba dan moga mommy semakin awet muda. hahaha. 

Produk yang mommy grab adalah Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo, Innisfree green tea cleansing foam, Innisfree green tea serum, Innisfree grean tea balancing toner dan Nature Republic green tea emulsion.

Althea,blogger review, althea, althea birthday, althea turn 2, ulang tahun althea, apa yang best shopping di althea, shopping di althea, tawaran hebat althea, althea, seronoknya shopping di althea,Innisfree, online shopping, shopping make up murah, produk aunthentic,
free gift dari Althea. 

Yang paling suka adalah freegift dari Althea. Banyak dan sesuai untuk mommy yang asyik travel ni.. Althea bagi mommy toner, sleeping mask, eye cream dan spot correction... 

Terima kasih Althea. Semoga terus maju dan bertambah lebar sayap di seluruh dunia di samping menawarkan produk yang best2. Muahh ciked. 

Okay korang jom shopping sebab sempat lagi nak grab produk yang best, join dan menangi hadiah kontes yang di tawarkan oleh Althea.


18 Jul 2017

Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan

Julai 18, 2017 5
Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan
Boracay Island | Pulau Cantik Yang Mengujakan ~ Bila sebut tentang percutian, terus saja keindahan pantai dan pulau serta air laut yang biru bermain-main di minda. Jadi antara destinasi pilihan yang terdapat semua itu adalah Boracay Island.

Boracay Island
Pulau Boracay

Wonderful! Asia by Traveloka

Of course lah Traveloka menjadi pilihan kerana ia adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair!. Dengarnya Traveloka ada promosi bertemakan PULAU dan ia berlangsung selama 3 hari saja iaitu dari 21hb sehingga 23 Julai 2017. Kalau korang membuat tempahan pada tarikh ini dan destinasi anda adalah Pulau Boracay maka anda layak mendapat Potongan sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan melalui Traveloka app. Menarikkan?

Oh yer untuk info korang juga, Traveloka adalah app yang boleh di percayai di Asia Tenggara dengan 15milllion muat turun. So, jom download App Traveloka untuk tawaran hebat ini dan juga tawaran yang lain.
Traveloka



Boracay Island,  Philippines


Boracay Island atau Pulau Boracay adalah sebuah pulau percutian yang besar di Philippines dan tak habis untuk menjelajahinya. Walaubagaimanapun untuk percutian, pulau ini di bahagikan kepada tiga station iaitu:-

  1. Station 1 – hotel mewah. Ada hotel yang sediakan pantai persendirian khas untuk pelanggan mereka saja.
  2. Station 2 – hotel sederhana mewah
  3. Station 3 – hotel bajet dan backpacker

So, daripada kategori percutian ini... Anda boleh pilih jenis station yang di ingini dan bersesuaian dengan budget. Yang inginkan percutian mewah dan esklusif boleh pilih station 1. Bagi yang ingin sederhana mewah dan ada segalanya boleh pilih station dua. Bagi yang suka adventure atau jenis backpacker boleh pilih station 3.


Boracay Island


Oh yer, untuk makluman juga yang rata-rata penduduk Pulau Boracay boleh bertutur bahasa Inggeris jadi tak perlu takut jika tidak tahu berbahasa tagalog. In sha Allah tidak akan tersesat. 

Penduduknya juga sopan dengan pelancong. Jadi jika di tawarkan pakej oleh travel agent jalanan, silalah menolak dengan baik dan sopan jika tidak mahukannya. Untuk makluman, kebanyakan aktiviti di Pulau Boracay boleh di dapati dari station 1 hingga station 3. Jadi hanya perlu survey dan cari aktiviti yang bersesuaian dengan budget anda.



Apa Yang Menarik Di Pulau Boracay?

Apa yang menarik di Pulau Boracay? Okayy yang ini bagi mommy jika hendak pergi ke sesuatu tempat adalah apa aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana, makanan dan tempat shopping. Tiga benda ni ja tau yang mnegujakan mommy untuk bercuti. kahkahkah. Kalau tak menghabiskan duit memang tak sah la kan... 

Berikut adalah tarikan ke Pulau Boracay:-

Apa Aktiviti Menarik Di Pulau Boracay?


  1. Menjelajah Cristal Cove.
Crystal Cove

2.Cliff jumping di Magic Island.

Boracay Island

3. Snorkeling.
4. Cristal boat di Tambisaan Beach
5. Parau sunset sailing.
6. Menunggang ATV dan buggy ke Mt Luho.
7. Lepak di tepi pantai.

Boracay Island

8. Kejar matahari terbenam – Percuma.
9. Window shopping di D’Mall dan D’Talipapa.
10. Bergambar kenangan dengan tarian api (fire dance) – bayaran ikut suka.
11. Atau ambil gambar kenangan di pantai dengan ukiran pasir
12. Helmet Diving dari serendah 350 Peso (RM35) selama 30 minit
13. Bergambar di Willy’s Rock
14. Lepak di Pantai Puka tanpa gangguan
15. Ride the Zorp – 400 Peso ke 500 Peso (RM40 ke RM50)
Banyakkan aktiviti menarik di Pulau Boracay? So, memang percutian yang penuh dengan aktiviti dan menarik. Maklumat lanjut tentang aktiviti di Pulau Boracay ini, korang boleh baca di sini :-
https://www.thevocket.com/aktiviti-menarik-di-pulau-boracay-filipina/

Makanan Menarik Dan Sedap Di Pulau Boracay

Selain daripada aktiviti menarik, Makanan di Pulau Boracay juga mengujakan mommy. Dari cara makanan di hidangkan dah membuatkan mommy menelan air liur, apatah apabila merasakan keenakkan makanan itu sendiri.


Tuna Tataki Grain Bowl
Tuna Tataki Grain Bowl
Boracay Island
Dessert yang sihat di Nonie's
Boracay Island
Western food Di Tilapia n Chips
Seafood di Paradiso Gril


Tempat Shopping Di Pulau Boracay

Tempat shopping di Pulau Boracay adalah di D’Mall dan D’Talipapa. Boleh survey harga dulu. Banyak barangan yang di jual di sini adalah cenderahati untuk pelancong. So, boleh pilih mana yang berkenan untuk kenang-kenangan.

Boracay Island

Dapatkan Potongan Diskaun Hotel + Penerbangan ke Boracay Island Melalui Traveloka App!


Syarat2: 
  • Hanya penerbangan ke Boracay Island (Philippines) melalui Traveloka App sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYBOR). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period: anytime
  • Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  • Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  • Untuk destinasi lain, sila layari traveloka 

So, tunggu apa lagi? Jom download Traveloka App

14 Jul 2017

SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA

Julai 14, 2017 1
SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA
SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA. Safi Shayla memang pilihan mommy yang memakai tudung setiap hari dan tempoh pemakaian tudung juga lama melebihi 8 jam sehari. Kenapa mommy memilih Syampu Safi Shayla? Mommy memilih Safi Shayla kerana ia mengandungi Habbatussauda yang baik untuk rambut dan kulit kepala. Shafi Shayla ni ada banyak jenis dan korang boleh pilih mengikut masalah atau kesesuaian rambut. Mommy pilih rambut gugur untuk mengatasi masalah rambut gugur. Alhamdulillah rambut dah kurang, rambut sentiasa wangi dan segar saja. 

SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung
Rangkaian produk Safi Shayla




SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA\


Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung telah dilancarkan pada Oktober 2013. Dengan 8 varian diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan, SAFI Shayla dapat menyelesaikan apa jua masalah rambut yang dialami oleh wanita bertudung. 

“SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W  meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil.  kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung”, Jelas Pengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.

Safi Shayla,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung
Safi Shayla

Walaupun terdapat banyak jenama syampu antarabangsa yang masuk ke dalam pasaran syampu untuk wanita bertudung pada masa ini, SAFI Shayla masih mampu untuk berdiri dan ianya terbukti apabila SAFI Shayla telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellence Awards 2015 dan Effie Awards 2016 di mana SAFI Shayla telah merangkul 3 emas dan 1 perak bagi ke dua-dua anugerah tersebut. Ini membuktikan bahawa pengguna-pengguna SAFI Shayla mempercayai bahawa rangkaian syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan gatal kulit kepala yang dihadapi oleh wanita bertudung. Pengguna-pengguna setia SAFI Shayla juga mengatakan bahawa #HanyaSAFIShaylaUntukSaya 

Safi Shayla pek flexi,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung

Pengguna juga boleh mendapatkan SAFI Shayla di dalam bentuk fleksi. Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah.

perapi rambut,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung
Safi Shayla - perapi rambut

Syampu Kawalan Rambut Gugur,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung

Syampu Safi Shayla,SAFI SHAYLA SYAMPU WANITA BERTUDUNG #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, SAFI SHAYLA, SYAMPU WANITA BERTUDUNG, #HANYASAFISHAYLAUNTUKSAYA, shampoo, syampu, safi shayla, safi shayla fexi peks, perapi rambur, perapi rambut safi shayla, hair conditioner, safi shayla kawalan rambut gugur, rambut gugur, cara mengatasi rambut gugur, safi shayla hitam menawan, rambut, cara menjaga rambut, cara menjaga rambut wanita bertudung, pek kembara safi shayla, review safi shayla, review syampu, review shampoo, tagline safi shayla, syampu khas untuk rambut, syampu khas untuk wanita bertudung

 “Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupun sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI. 

Ingin ketahui apakah pandangan pengguna terhadap syampu untuk wanita berhijab? Layari saluran YouTube SAFI di https://www.youtube.com/watch?v=PHoGu4vxMws dan untuk maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan laman web SAFI www.safi.com.my 


12 Jul 2017

Aidilfitri 2017 | Pertama Kali Buat Ketupat Palas

Julai 12, 2017 0
Aidilfitri 2017 | Pertama Kali Buat Ketupat Palas
Aidilfitri 2017 | Pertama Kali Buat Ketupat Palas. Bulan raya so kita up tentang cerita yang dok dalam draf. Hihi. Banyak nak di ceritakan sebenarnya tapi kesempatan nak mengarang tu amat terhad. 

Alhamdulillah raya tahun ni masih meriah walaupun tanpa orang tua tersayang. Masih ada adik-beradik, mertua dan ipar duai untuk beraya bersama-sama. Namun kerinduan kepada mak ayah tetap ada. Tak tahu nak luahkan macam mana. Masa Arwah ayah tiada dulu tak terasa sangat sebab mak masih ada tapi bila tiada kedua-duanya rasa kehilangan sangat. 

Takmo sedih-sedih. 

Oh yer untuk raya tahun ni, mommy buat ketupat palas pertama kali. Dulu arwah mak yang buatkan sebab sedap. hihi. Bila mak dah tiada, ilmu yang diturunkan mommy praktikkan. Bukan tak tahu buat tapi tak sama dengan air tangan mak. Selalunya tolong balut ketupat sajalah.

Walaupun kali pertama buat, mommy buat banyak juga iaitu 4 kilo beras pulut dimana dua kilo ketupat kosong dan 2 kilo ketupat kacang. Masa yang di ambil pun agak lama sebab dah lama tak buat. haha.  Tahun-tahun lepas mak buat dan frozenkan. Mommy just ambil bawak balik Kulim.

pulut susu
Mommy guna pulut susu untuk ketupat palas
Untuk ketupat palas ni, mommy gunakan pulut susu sebab tekstur dia lebih lembut dan sedap. Seperti biasa mommy tak sempat nak ambil gambar ketupat sebab handphone ada di tangan anak-anak dan lepas habis balut ketupat mommy rasa tak sedap badan. Mungkin sebab lama duduk untuk membalut ketupat. hihi.

ketupat palas mudah dan sedap
ketupat palas berkacang

Disini mommy kongsikan cara membuat ketupat palas untuk anak-anak mommy dan adik-adik yang nak belajar membuat ketupat palas sendiri. Resepi dan cara membuat ketupat palas ni, mommy perolehi dari emak mommy dan mak saudara sebelah ayah. Jadi, kalau di tempat lain atau lain orang mungkin tak sama resepi dan caranya.

RESEPI KETUPAT PALAS

Bahan-bahan

2 kg pulut susu
2 kg santan
1-2 cawan air atau sehingga sama paras dengan pulut
3 helai daun pandan disimpul
2 sudu kecil garam
Daun palas secukupnya ( dibuka daun dan bentukan seperti ketupat (kelongsong). Selalunya di buat dua hari awal untuk memudahkan proses membalut atau membuat ketupat.


Cara 

Beras dicuci bersih. Toskan.

Campurkan pulut, santan, air, daun pandan, dan garam dalam periuk. Buka api perlahan dan didihkan. Masukkan kacang jika ingin membuat ketupat kacang.

Kacau dengan senduk kayu sehingga kering air santanya dan nampak berminyak. Tetapi pulut tak perlu lah masak, pulut akan jadi kembang meresap santan tetapi masih mentah didalamnya. Biar sehingga kering dan agak pulut boleh di cubit dengan tangan baru lah tutup kan api. Biarkan sejuk

Masukkan pulut dalam kelongsong ketupat dan mula balut.

Pulut selepas dibalut, ikat dengan kemas dibahagian bawahnya supaya pulut tak terburai dan air tak masuk semasa merebus.

Bila nak rebus, panaskan air sehingga mendidih, masukkan sedikit garam dan masukkan ketupat yang dibalut tadi. Rebus sehingga dalam 30 ke 40 minit sehingga pulut dalamnya masak sepenuhnya.


Tips ketupat frozen:

Ketupat yang dibalut tadi boleh terus dimasukkan dalam peti ais dan dibekukan. Bila nak makan, keluarkan dan rebus sahaja sehingga masak.

Atau rebus ketupat sehingga masak dahulu, kemudian sejukkan dan boleh dibekukan. Bila nak panaskan balik, cuma perlu kukus sahaja sehingga panas.

10 Jul 2017

Hello!

Julai 10, 2017 6
Hello!
Assalamualaikum wbt & Selamat Hari Raya Aidilfitri. Fuhhh lama giler tak update... Busy sesangat. Hari ni baru masuk office dan banyak email yang hendak di baca dan reply. Next week pula minggu audit ISO. Dan mommy adalah salah seorang auditor tersebut. Phewww. Korang boleh bayangkan berapa busy nya mommy. 

So, hari ini update just nak kembalikan semangat berblog. Supaya tak bersarang, Hihi.

Oh yer, mommy baru touch up blog. Dah tukar header dan template. Tapi belum 100% siap. Nak kena guna kepakaran pakar blog. Mommy tak berapa nak pandai... sikit2 boleh la. 


Di bulan yang baik ini juga, mommy nak mohon ampun dan maaf andai apa yang mommy tulis di sini mengguriskan hati korang yang membaca, tak balas komen dan tak BW balik. Sorry sempat tahun 2017 ni memang agak mencabar bagi mommy.

Kosong-kosong yer.

Yang berdekatan, jika nak singgah beraya... hello hello ja mommy ni. In sha Allah mommy akan menyambut dan meraikan kedatangan awak dengan seadanya. haha. In sha Allah. 

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.