loading...

28 Apr 2017

Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

12:56 PTG 0 Comments
Akak tu keja apa eh? Aku tengok dok dalam rumah ja.. Tapi boleh bawa kereta mewah, pakai handbag branded dan baju berjenama. Apa yang dia buat eh? Tanya punya tanya, akhirnya tahulah mommy yang akak tu buat bisnes bakeri dari rumah. Tak sangka mommy yang duduk di bandar kecil pun boleh berjaya dengan bisnes bakeri. Apa rahsianya?

So, sesi mengorek rahsia dengan tuan empunya business. Rupa-rupanya dia membeli Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah. Katanya dulu sebelum merujuk kepada Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah, hasil yang di perolehinya tak seberapa. Cukup-cukup saja. Kadang-kadang tu tak balik modal pun.. Sebab hasil jualan tidak habis. Hmm... Susah rupanya bisnes dari rumah ni. Niat nak menambah pendapatan tapi menjadi kos pula.
Korek lagi rahsia.. Apa yang terkandung dalam Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah? Katanya...

klik banner untuk dapatkan Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

BAB 1 : FORMULA 2M+2P

Ini adalah formula yang digunakan untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah. Ianya adalah formula yang membuatkan surirumah terus bersemangat dan bermotivasi untuk meneruskan perniagaan bakeri dari rumah.

Di dalam bab ini juga, penulis berkongsi tip bagaimana untuk memilih produk bagi bisnes bakeri anda. Jika anda pening-pening tak tahu nak buat produk apa untuk bisnes bakeri anda, bab ini akan menjelaskan kepada anda tentang strategi pemilihan produk!

Ya! Nak pilih produk pun kena ada strategi.. bukan sekadar main buat je! :)

BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?

Ok! Ini adalah bab untuk anda yang masih kurang mahir membuat pelbagai jenis kuih & kek (produk bakeri). Ada beberapa jenis kelas serta tempat yang boleh anda rujuk untuk belajar membuat produk-produk bakeri.

Ada yang berbayar dan ada juga yang percuma! Tapi.. sebelum pergi mana-mana kelas, kena tetapkan dulu kuih apa yang anda mahu belajar! Barulah tak sia-sia anda pergi belajar nanti.


BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!

Minat & sebab dah ada, ilmu buat bakeri pun dah ada! Kini secara rasminya anda mahu memulakan perniagaan bakeri anda dari rumah!

Dalam bab ini penulis tunjukkan anda langkah-langkah untuk mendaftarkan perniagaan anda dan membuka akaun bank bagi perniagaan anda.

Ianya bukan sahaja penting untuk memastikan perniagaan anda mematuhi undang-undang, ianya juga dapat meningkatkan kredbiliti dan kepercayaan pelanggan terhadap perniagaan anda!

BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!

Dalam bab ini, penulis senaraikan peralatan-peralatan yang anda perlukan untuk menjalankan perniagaan bakeri anda. Mungkin anda tidak perlukan semua peralatan tersebut, tetapi sekurang-kurangnya, anda tahu apakah kegunaan setiap peralatan serta berapakah kosnya.

BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!

Ini adalah bab yang paling penting! . Ramai pengusaha bisnes bakeri tidak mengira harga kos dengan betul dan sekadar main agak-agak sahaja! Akibatnya, order dari pelanggan dapat banyak tapi duit untung tak nampak! Hanya sekadar dapat penat sahaja!

Ada 2 kaedah untuk menentukan harga jualan produk bakeri anda. Penulis tunjukkan kedua-dua kaedah pengiraan di dalam bab ini!

klik banner untuk dapatkan Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Akak tu kata, ada 10 bab semuanya di mana termasuk cara mempromosikan bisnes atau produk kita, cara tandatangani masalah yang kita hadapi serta tips ekstra untuk bisnes bakeri. So, kalau nak tau kena lah beli Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah. 

Katanya lagi, dengan setiap pembelian Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah akan mendapat 5 BAHAN ASAS BAKERI WAJIB TAHU dan 4 RESEPI PRODUK BAKERI TERLARIS!. Wow banyaknya yang dikongsikan.

So, tunggu apa lagi. Jom jadi surirumah yang berjaya dan bergaya.

Berkelah Di Taman Rimba Teluk Bahang

10:58 PG 0 Comments
Hujung minggu yang panjang sekali lagi. Apa plan korang? Bawa anak-anak ke mana? Minggu ni mommy tak plan nak pergi ke mana-mana sebab minggu lepas dah pergi berkelah di Taman Rimba Teluk Bahang, Pulau Pinang. Dah lama tak bawa anak-anak mandi air  terjun sebenarnya. Sejak berita tentang kencing tikus berleluasa. Tak berani nak pergi ke mana-mana air terjun. Memilih Taman Rimba adalah kerana Taman Rimba adalah air terjun buatan di mana kerajaan negeri Pulau Pinang amat menitikkan penjagaan alam semulajadi dan kebersihan kawasan tersebut. So, ia selamat. Terbaru yang mommy nampak adalah dasar kolam air terjun di letakkan simen. So, air kekal sejuk, tidak berpasir/ berselut dan senang untuk di jaga.


Berkelah juga adalah satu cara untuk anak-anak mendekati alam semulajadi. Agar mereka lebih menghargai alam semulajadi pada masa akan datang. Selain dari itu, ia juga sebagai aktiviti untuk mengeratkan hubungan antara ahli keluarga. Ketika inilah dapat lihat gelak tawa anak-anak dan keseronokan bermain.


Masa mommy & family pergi hari isnin lepas, ramainya orang. Hampir tiada tempat untuk berkelah dan parking pun penuh. Jadi kena datang awal...



Oh yer... Tak lama lagi akan ada tarikan terbaru di Teluk Bahang, bertentang dengan Entopia akan ada waterpark. So, dah tak perlu pergi jauh-jauh untuk ke waterpark. Masih dalam proses pembinaan yer.. Tungguuuuu.

Bagi yang belum pernah berkunjung ke Taman Rimba, nah maps untuk korang.

Selamat bercuti korang. Selamat berkelah korang... 

25 Apr 2017

Renew Domain Yatizul Untuk Tahun Ketiga

4:00 PTG 1 Comments
Renew Domain Yatizul Untuk Tahun Ketiga. Alhamdulillah. Dah 3 tahun mengunakan domain yatizul.com. Yang sebenarnya banyak kebaikkannya menggunakan domain sendiri dari berbanding domain blogspot yang free tu.. Bila berbayar, jika ada perubahan polisi google... blog kita tidak akan alami perubahan atau hilang tanpa di kesan. 

So, untuk usaha berblog kita selama ini... apa salahnya jika laburkan sedikit untuk domain sendiri. Takkan nak biarkan ia hilang camtu saja. Sia-sia saja usaha kita selama ini.
NetKL
done renew domain dengan NetKL

Bagi yang berminat nak memperolehi domain sendiri, bolehlah langgan dengan NetKL dengan semurah RM45 saja untuk setahun. Lagi satu boleh guna nama blog dot com, dot net dan ada banyak lagi pilihan yang kita boleh pilih.

selamat ber domain yer!

OST Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ~ Aku Cinta

12:48 PTG 0 Comments
OST Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ~ Aku Cinta. Dari minggu lepas mommy tercari-cari lirik lagu ni. Ingatkan siapalah yang menyanyinya.. Siap google lagi sebab tak tahu tajuknya apa. Sampailah mommy dengar pagi tadi kat radio. Rupanya OST Drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati ~ Aku Cinta. kihkih.



Lirik Lagu Syamel ft Ernie Zakri - Aku Cinta

Kasih rahasiakan cinta
Tak mudah aku percaya
Setelah senda tawa nan mesra
Relakan hati sucimu

Kasih rahasiakan hati
Perlahan dirimu pergi
Bila berdua bahagia rasa
Dirimu hanya milikku selamanya

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biar ku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggup ku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biar ku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggup ku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta 

22 Apr 2017

Wefie #EarthDay

11:08 PG 0 Comments
Selfie Wefie #EarthDay. Takde cerita apa pun, just nak tunjuk gambar semalam saja. Wefie sempena Hari Bumi 2017. Actually ada pertandingan untuk gambar paling creative sempena hari bumi anjuran tempat keja. Alang-alang suka bergambar kita masuklah bertanding sekali. hihi.

Korang layan jerlah gambar mommy & opismate yang mengalahkan anak2 remaja ni yer...

Atas tangga pun jadi...


Lokasi penggambaran. Belakang opis da.. Ada rumah lama yang di kelilingi pokok besar. Rasanya tak lama lagi akan di bangunkan.




Siap lagi yang mengusik kami kata ada lembaga putih tengah perhatikan kami. Hahaha. 


Kat pokok renek yang rimbun menghijau.. 


Kita pelbagaikan gaya dan aksi. Kihkih




Akhir sekali kat dalam parking opis. Bergambar dengan mini tm point bergerak. 


Edited oleh kawan sekerja bagi gambar nampak cantik dan ada kelas tersendiri. 


Oklah itu ja gambar yang mommy nak tayang kat korang.. Muahahha. 

Selamat hari minggu korang. Jom  masak!


21 Apr 2017

REZEKI

8:00 PG 0 Comments
Assalamualaikum wbt & salam jumaat. Rezeki. Berbicara tentang rezeki memang tak pernah habis dan ada pelbagai cara dan usaha untuk memperolehi rezeki yang tidak putus-putus, melimpah ruah dan berlipat kali ganda. 

Di sini saya share kan nukilan dari Karya : Dr. Huda Bt Dato' Haron untuk peringatan kepada diri sendiri dan juga yang menjengah dan membaca blog mommy. Semoga kita mendapat manfaat dari nya.

tips rezeki


Bukan rezeki yang sempit, 
mungkin sedekah kita yg masih semput.

Bukan rezeki yang sedikit, 
mungkin kita yang kuat mengungkit.

Bukan rezeki yg kelat, 
mungkin maksiat kita makin melarat.

Bukan  rezeki terputus putus,
mungkin kita gemar berkeluh kesah dan merintih

Bukan nikmat yang kurang, 
mungkin terima kasih dan syukur kita yang tersangat jarang.

Bukan hidup tidak tenang, 
mungkin solat kita  culas, cacat dan terbelakang.

Bukan rezeki yang tidak cukup,
mungkin Quran kita jarang buka apalagi baca,
kelas ngaji, talaqqi pun tak pegi,
nak hafaz pun jauh sekali, jauh panggang dari api.

Bukan rezeki yang payah, mungkin kita kedekut berdoa,
nak zikir pun asyik lupa,
makin sombong makin angkuh mendabik dada.

Bukan rezeki yang menyimpang *sesat*

Kerana,
Sesungguhnya..
REZEKI...
TIDAK pernah salah alamat.     

Karya : Dr. Huda Bt Dato' Haron         


20 Apr 2017

Kerana Status 'Foundation' Di Facebook

2:01 PTG 0 Comments
Semalam kan Mommy up status tanya 'Foundation' apa yang best. Ramai yang komen & pm inform tentang kebaikan foundation masing. Terima kasih yer semua. Mommy masih di peringkat mencari yang sesuai dengan kulit mommy. Yang paling penting wuduk friendly.

Ingatkan komen dan pertanyaan tu habis kat FB saja. Sekali Beauty Consultant Mary Kay merangkap kawan sekerja, sebangunan dan setaman mai terjah cubicle mommy. First time tau mommy guna barangan Mary Kay. Best rupernya.  

First sekali mommy kena cuci dulu make up yang mommy pakai pagi tadi. Lepas cuci pakai moisturizer dan foundation. Ingat sampai kat situ saja.. 

foundation mary kay
sebelum make up
Sekali....

Rezeki mommy sebab kawan mommy si Nur Haida ni siap buat tutorial make up & bentukkan kening. Sebelah dia buat, sebelah mommy kena buat sendiri. Tangan keras daaa...

bentukkan kening
Lukis kening

Dah siap bentuk dua-dua belah kening. okayyy tak? Takyah cukur kening rupanya. Guna Brow Pencil dan Foundation saja dah boleh bentuk kening.. Letak juga eye shadow. Katanya nak bagi kening nampak tinggi. hehehe

Dah siap kening kita. Masih belajar lagi. Yang cantik tu Haida buat, Yang kecil tu mommy buat sendiri... 

Lepas tu tu, touch up dengan Loose Powder dan pakai Lipstik.  Wahhh Berserilah walaupun make up tak tebal.

Okayyy tak?
Lepas mencuba produk Mary Kay, mommy akan masukkan Mary Kay sebagai Jenama yang akan di pertimbangkan untuk kegunaan harian sebab BEST sangat dan ringan. Tekstur dia tak berminyak... Lagi lama pakai lagi nampak cantik.

Hijau

9:55 PG 0 Comments
Assalamualaikum wbt & Selamat Hari Bumi uolls. Hijau. OOTD mommy hijau hari ni. Support hari bumi. Korang support tak?


Yang sebenarnya, untuk support hari bumi bukannya hanya memakai baju berwarna hijau. Antara lain adalah dengan tidak menggunakan beg plastik. Lagi baguih jika boleh amalkan membawa bekas makanan atau beg kitar semula sendiri. Tahu tak? Beg plastik mengambil masa selama tiga tahun untuk dilupuskan. Lama kan? 


Selain itu, dengan melakukan kitar semula barangan yang telah dipakai atau digunakan kepada sesuatu yang hijau amatlah di galakkan. Apa yang kitar semula mommy oiii? Contohnya, dengan menggunakan bekas plastik yang tidak dimahukan atau rosak untuk menanam sayur, ulam dan lain-lain. 

Apabila sekitar rumah sudah hijau, janganlah digunakan baja kimia sebaliknya menggunakan baja organik. Apa itu baja organik? bolehlah cari di carian google. Mommy nak cerita pun mommy belum master bab baja organik.

Itu adalah bekas plastik, bagaimana pula dengan kertas? Untuk kertas pula, boleh dijadikan kraftangan untuk hiasan rumah, untuk di jual dan juga untuk aktiviti dengan anak-anak.
Oklah dah banyak laman web yang bercerita atau DIY untuk bahan kitar semula menjadi sesuatu yang awesome. 
Oklah selamat hari bumi uolls. 

19 Apr 2017

Dapatkan Pemeriksaan PERCUMA Dan Bateri Yang Sesuai Untuk Kereta Anda Dengan BATERIKU.COM

9:20 PG 1 Comments
Dapatkan Pemeriksaan Dan Bateri Yang Sesuai Untuk Kereta Anda Dengan Bateriku.Com. Kisah benar mommy kerana pernah di tipu di mana bateri kering yang sepatutnya bertahan selama dua tahun hanya boleh guna 4 bulan. Selalunya encik suami yang buat tapi bila berjauhan, mommy kena buat sendiri.. huhu. Tak sangka penjual/ mekanik tu nak tipu mommy yang zero knowledge tentang kereta. Dah lah mommy kena tukar sendiri bateri tu. Uolls tau kan macam mana kali pertama nak buat benda yang tak pernah buat. Yang sekejap boleh jadi lama.. Dah lah bila tukar alarm bunyi tak berhenti-henti. Tak tahu nak tekan atau adjust tang mana. Nasib baik ada yang menolong.. Itu cerita mommy sebelum mommy diperkenalkan dengan BATERIKU.COM.

Sejak dari kejadian tersebut, mommy memang berhati-hati apabila hendak tukar bateri atau apa-apa kerosakan dari kereta. Selalunya tunggu encik suami. Tapi sampai bila mommy nak harapkan encik suami sebab mommy bekerja dan dia bekerja. Kerja encik suami pula bukan boleh keluar sesuka hati walaupun dengan kebenaran bos. So, mommy pun belajar berdikari.


BATERIKU.COM

bateri kereta kong
Team Bateriku.Com


Sejak mengenali BATERIKU.COM mommy lebih yakin untuk membaiki  kerosakan atau menukar bateri kereta sebab BATERI.COM menyediakan perkhidmatan FREE CHECKING. Mereka akan advice apa yang perlu dilakukan. Jika perlu tukar bateri, mereka akan beritahu dan kita hanya perlu bayar harga bateri. Selain dari itu, mereka juga akan inform bateri yang mana yang sesuai dengan kereta kita. So, bukan main ambil ja bateri tu. Cayalah BATERIKU.COM.

Kelebihan Perkhidmatan BATERIKU.COM

Apa kelebihan BATERIKU.COM ni berbanding dengan yang lain? Ini perbezaan yang mommy dapati apabila menggunakan perkhidmatan BATERIKU.COM:


BATERIKU.COM
Nak check bateri kereta kong ke, bang?

  • HARGA tetap. Tiada caj tersembunyi.
  • Keluasan jaringan kawasan service dari PERLIS hingga ke JB
  • Penghantaran | Pemeriksaan | Pemasangan adalah PERCUMA
  • MOTEC (mobile technician) terlatih, peramah dan boleh DIPERCAYAI.

BATERIKU.COM
motech


BATERIKU.COM
bateriku.com mobile technician

bateri kereta kong
mobile technician

  • WARANTI dari 12 hingga 30 bulan.
  • WARANTI SERVIS di setiap network kawasan bateriku.com
  • WAKTU SERVIS dari pukul 7.00 pagi sehingga 1.00 pagi
  • PROGRAM #FREECHECKING untuk badan korporat, kelab kereta, komuniti perumahan adalah secara PERCUMA   *** bergantung kepada tempahan.




Wow! Tak sangka servis yang di tawarkan terbaik sekali. 

So, wanita-wanita seperti mommy jangan risau, gelabah atau nangis bila kereta anda tak boleh hidup. Mungkin disebabkan oleh bateri kereta kong, bateri kereta expired atau di sebabkan sebab yang anda tidak tahu.. Sit back dan call BATERIKU.COM.

BATERIKU.COM
handsomenya abang mekanik ni...


NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis

BATERIKU.COM
pemeriksaan | pemasangan di lokasi anda..

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com & Dealer & Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) & Rakan Workshop & Rakan Tow Truck

17 Apr 2017

Untung RM 7000 Berniaga Air Balang Di Bazar Ramadhan

1:42 PTG 0 Comments
Untung RM 7000 Berniaga Air Balang Di Bazar Ramadhan. Ramadhan dah hampir tiba, pasti ramai yang sedang masuk tender tapak bazar ramadhan. TAPI nak meniaga apa yang cukup dengan modal dan beri keuntungan yang berlipat kali ganda? Jangan risau sebab RAHSIA keuntungan yang berlipat kali ganda dengan hanya jual air balang di dedahkan di sini ~ Untung RM 7000 Berniaga Air Balang Di Bazar Ramadhan.

Saya tahu ramai yang dah buat tapi dapat untung tak? Ada untung tapi sikit saja. Untung tak nampak, modal dah lebur yang tinggal hutang ada lah. Hmmmm.... Meniaga jangan sampai jadi macam ni. Yang rugi, diri sendiri. Yang sakit kepala, diri sendiri. Yang tanggung hutang, diri sendiri. 

Di sini saya share kan PANDUAN MEMULAKAN BISNES AIR BALANG!.

Panduan Memulakan Bisnes Air Balang!

PANDUAN MEMULAKAN BISNES AIR BALANG! merupakan panduan lengkap tentang memulakan business air balang yang bermula  CARA MOHON TAPAK NIAGA, TIPS MEMILIH LOKASI BAZAR, PERALATAN SERTA KELENGKAPAN,  PERSEDIAAN & PENGURUSAN MASA BERNIAGA, RESEPI 15 JUS BEST SELLER, RAHSIA SULIT JUS YANG LARIS. 
Phew banyaknya yang di kongsikan. 
Tunggu apa lagi, dapatkan segera PANDUAN MEMULAKAN BISNES AIR BALANG ini agar kita dapat bersedia dan menjag usahawan bazar ramadhan yang berjaya. In sha Allah. 

13 Apr 2017

Veet Sensitive Touch Electric Trimmer , Gadget Kecantikan Dan Semua Wanita Perlu Milikinya

4:56 PTG 0 Comments
Veet Sensitive Touch Electric Trimmer Semua Wanita Perlu Milikinya. Ye semua wanita patut milikinya kerana wanita kan pentingkan kecantikan, kesempurnaan dan yang paling penting wanita dapat memudahkan dan memanjakan diri dengan cara yang mudah dan cepat terutamanya di tempat-tempat yang sensitif.

Selain mudah untuk wanita menjaga diri, ia juga menjaga tempat sensitif wanita dari terluka. Auch... Tak terbayang sakit dan pedih luka di tempat yang sensitif. Itu di tempat yang sensitif tapi bagaimana pula dengan cukuran di kening? Salah cukur boleh hilang kening sebelah. Mau berbulan-bulan tak keluar rumah. No.. No... 

Sekarang mommy tak risau lagi nak membuang bulu-bulu halus di tempat sensitif dan juga di wajah kerana Mommy dah ada Veet Sensitive Touch Electric Trimmer yang selamat, mudah dan tiada luka apabila menggunakannya. Just like profesional.. kihkih.

Veet Sensitive Touch Electric Trimmer


Veet Sensitive Touch Electric Trimmer


Terus terang mommy cakapkan, pertama kali tengok iklan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni memang mommy dah jatuh cinta dan dah pasang hajat nak belinya. Yolah gadget untuk memudahkan dan bagi mommy cantik haruslah beli.

veet

Bila dah miliki berkali-kali mommy jatuh cinta dengan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni sebab :-


  • Ia mudah di bawa kemana saja dengan saiznya yang kecil dan telah dibekalkan pouch untuk menyimpannya.
  • Pelbagai guna dengan kepada boleh tukar mengikut bahagian yang hendak di buang bulu-bulu halus. 
  • Tidak melukakan kulit 
  • Mudah di jaga kerana telah tersedia cleaning brush
  • Ianya hanya menggunakan bateri AA. 
  • Mempunyai penutup yang comel.

Cara Menggunakan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer


veet

Terdapat 4 kepala yang membolehkan pengguna menggunakan nya mengikut kesesuaian dengan hanya tukar kepala yang di kehendaki aitu:


  • Membentuk Kening - Wahhh mudahnya membentuk kening. Tak perlu lagi ke salun kecantikan. Dah boleh buat sendiri dengan 2 sided trimming head. 

veet

  • Merapikan Rambut/Bercukur - Kadang kadang rimas dengan  rambut panjang dan tak sama. Boleh adjust atau rapi sendiri mengikut style yang dikehendaki dengan menggunakan 2mm & 4 mm Comb.

veet
  • Merapikan sideburn - Rerambut di tepi telinga kekadang merimaskan. Boleh rapikan sendiri dengan menggunakan 4 Comb yang di berikan.
  1. Membuang bulu-bulu halus di bahagian Bikini dan Underarm (ketiak) - Boleh guna kepala bikini trimming 20mm. 
veet


Pengalaman Mommy Menggunakan Veet Sensitive Touch

Pengalaman mommy menggunakannya adalah Veet Sensitive Touch ini berbeza dengan pencukur lain di mana ia lebih memahami wanita yang tidak mahukan bulu-bulu halus, membantu wanita lebih yakin dengan beauty gadget yang membolehkan wanita merapikan wajah dan tubuh dengan masa yang pantas serta tidak melukakan bahagian tersebut. 

Veet Sensitive Touch

Selain itu, Veet Sensitive Touch ini jugak membantu mommy menjadi lebih anggun, yakin dan bergaya dengan hanya merapikan atau membuang bulu-bulu halus yang tidak dikehendaki. Antara bulu-bulu halus yang mommy tidak suka adalah bulu-bulu di atas bibir. Cepat sangat panjang dan ia perlu perapi khas. So, sekarang dah senang dengan hanya menggunakan Veet Sensitive Touch.

Bagi yang ingin memilikinya, bolehlah dapatkan di pasaraya dan farmasi di seluruh negara dengan harga RM119. 

Untuk maklumat lanjut pula, silalah layari laman web VEET




11 Apr 2017

Tiga Pencuci Harian Lengkap Dari Neutrogena Happy Skin Untuk Kulit Normal

1:57 PTG 0 Comments
Assalamualaikum wbt & salam sejahtera,

Hi uolls. Please say Hi back... kihkih. Status galak sikit hari ni setelah 9 hari tak update blog. Busy kemain sampaikan waktu rehat pun tak cukup. Rasa bersalah pada diri sendiri. Nasiblah ada tiga pencuci harian lengkap dari Neutrogena Deep Cleanse untuk kulit normal. Jadi dapatlah mommy kekalkan kulit yang sihat dan bersih dari cela. Bila mommy menggunakan ketiga-tiga pencuci ini setiap hari pada masa yang berlainan, rasanya sangat best. So, mommy nak kongsikan pengalaman mommy menggunakan Neutrogena Deep Cleanse ni. 

Oh ya, sebelum mommy terlupa nak habaq yang artis kesukaan mommy iaitu Nicole Kidman adalah duta kepada Neutrogena. Sesuai sangat sebab Nicole Kidman ni cantik dari dulu lagi. Macam tak di mamah usia. Mommy pun nak cantik macam si Nicole ni jugak... So, korang jangan gelakkan mommy eh.



Oklah berbalik kepada Neutrogena Deep Cleanse, Neutrogena sangat-sangat memahami wanita dengan mengeluarkan set happy skin 24/7. Mommy dah cuba. So, ni pengalaman mommy...

Neutrogena Happy Skin 


Neutrogena Happy Skin adalah slogan Neutrogena untuk memastikan pengguna jenama ini sentiasa berwajah bersih sepanjang hari, Apabila wajah bersih, kulit wajah akan menjadi lebih sihat dan bebas cela. Barulah terpancar senyuman kecerian yang menambah seri di muka dan memukau mata yang memandang. 

Neutrogena
Neutrogena Happy Skin Untuk Kulit Normal


Neutrogena Happy Skin menawarkan set pencuci muka yang terdiri dari NEUTROGENA DEEP CLEAN FOAMING CLEANSER, DEEP CLEAN CLEANSING OIL TO FOAM dan juga DEEP CLEAN BLACKHEAD ELIMINATING DAILY SCRUB.

Neutrogena menawarkan pilihan kepada penggunanya agar pemilihan pencuci adalah bersesuaian dengan kulit wajah. Pilihan yang ada adalah untuk kulit jenis normal, berminyak dan kusam (dull). Untuk Neutrogena Happy Skin, mommy telah memilih set pencuci untuk kulit normal. Kulit mommy normal di bahagian lain kecuali T-Zone. Sedikit berminyak. Maybe banyak lemak kat area tu.. hihi.


NEUTROGENA DEEP CLEAN CLEANSING OIL TO FOAM


Yang ni yang paling WIN dan yang paling mommy suka. Neutrogena Oil to Foam ni mommy guna setiap petang selepas balik kerja atau bila balik dari jalan-jalan. Of course la bila pergi kerja dan jalan-jalan, mommy make-up. Kalau tak, mau korang nampak muka mommy serupa wan peah. hahaha.

Neutrogena
Neutrogena Oil to Foam yang membersihkan makeup dan kotoran. So tak perlu guna make up remover dah...

Neutrogena Oil to Foam ini adalah gel berminyak yang membantu menanggalkan make-up  dan kotoran termasuklah di liang-liang kulit wajah secara mendalam. Kemudian, gel berminyak ini akan berubah dari gel kepada buih-buih halus yang membersihkan wajah pada masa yang sama dengan hanya satu pencuci. So, tak perlu lagi dua, tiga langkah untuk menanggalkan make up dan membersihkan wajah. Dengan Neutrogena Oil to Foam SATU saja dah cukup. Lepas guna memang akan terasa bersih sebersihnya dan segar. Best sangat tau!

NEUTROGENA DEEP CLEAN CLEANSING OIL TO FOAM
Gel berminyak yang membentuk buih-buih halus yang membersihkan wajah

Neutrogena Deep Cleansing Oil to Foam yang berwarna biru ini adalah untuk mereka yang berkulit normal. Walaubagaimanapun ia juga di tawarkan kepada mereka yang memiliki kulit jenis berminyak dan kusam.

Yang best tentang Neutrogena Oil to Foam ini adalah ia dihasilkan dari ekstrak Rosemary yang kaya dengan nutrien dan antioksidan. Pheww patutlah lepas guna rasa best sangat. Selain dari itu, Neutrogena Oil to Foam ini TIDAK berwarna dan bau. Jadi, ia merupakan produk yang selamat digunakan dan memberi hasil pembersihan yang terbaik untuk kulit wajah.


Untuk memiliki Neutrogena Oil to Foam ini, bolehlah dapatkannya di mana-mana pasaraya dan farmasi seluruh negara dengan harga pasaran RM 44.90 dengan isian sebanyak 142ml. Ia adalah gel yang pekat dan hanya perlu guna sedikit saja. So, boleh tahan sehingga 2 atau 3 bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan. Amat berbaloi untuk di miliki.

Pencuci harian yang lain yang mommy gunakan adalah Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser dan Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub.  Tak adil lah jika tak share kebaikannya dekat korang sebab mommy menggunakan ketiga-tiga ini sebagai pencuci harian mommy selama tujuh hari.

NEUTROGENA DEEP CLEAN FOAMING CLEANSER


Pagi mommy selalu bermula dengan Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser. Sesuai dengan fungsinya sebagai pencuci wajah yang membersihkan liang-liang roma dari kotoran dan minyak, menanggalkan sel kulit mati dan juga sebagai agen pengawal minyak pada wajah. Ia kaya dengan buih dan formula kawalan minyak sepanjang masa. Jadi wajah lebih bersih dari kotoran, minyak dan bahan make-up yang memberi alahan kepada kulit wajah.

Neutrogena
Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser. Guna setiap pagi hokayy!

Mommy yakin dan tidak ragu-ragu dengan Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser sebab ia bebas minyak, lulus ujian dermatologi dan non-comedogenic. Ditawarkan kepada pasaran dengan harga RM 18.70 dengan berat 100g. Memang berbaloi untuk di miliki dan digunakan sebagai pencuci harian.

NEUTROGENA DEEP CLEAN BLACKHEAD ELIMINATING DAILY SCRUB

Geram tau tengok blackhead muncul di wajah. Rasa macam nak picit-picit bagi keluar.. Kalau picit nanti bagi kesan kepada kulit wajah. hmmmm...

Dalam tercari-cari produk yang boleh menanggalkan blackhead, mommy diberi Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub. Ya Allah sukanya mommy!. Boleh scrub hari-hari untuk buang blackhead.

Neutrogena
Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub. Yang ni guna setiap malam sebelum tidur..

Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub ini membantu menanggalkan blackhead pada kali pertama menggunakannya dan ia juga menghalang blackhead dari muncul semula. Microbeads di dalamnya juga membantu mengeluarkan minyak dan kotoran dari liang-liang pori wajah. Jadi, blackhead yang degil juga boleh dikeluarkan. 

Neutrogena Deep Clean Blackhead Eliminating Daily Scrub ini selamat digunakan kerana ia bebas minyak, lulus ujian dermatologi serta non-comedogenic. Harga yang ditawarkan adalah  RM23.70 harga pasaran untuk 100g.

Neutrogena
Mommy dengan Neutrogena Happy Skin 24/7

Mommy yakin dan percaya dengan penggunaan yang berterusan rangkaian penjagaan lengkap Neutrogena HAPPY SKIN 24/7, pasti kita akan memiliki kulit wajah yang sihat, bersih, tiada cela dan kita akan merasa gembira sehingga terpancar di wajah. Happy skin is happy me.

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292