loading...

Print Gambar Di Pixajoy Dan Bayar Melalui MOLPay

11:02 PG Cahaya Hayati 0 Comments

Hello & Hi korang. 

Korang selalu print gambar tak? Mommy pun dah lama tak print gambar. Bukan apa leceh sebab nak ke kedai gambar.. Lepas tu parking pun susah. Bayar kat service print pun mahal.. Huhu. So, simpan dalam kad memori sajalah. 

Baru-baru ni, mommy terjumpa satu aplikasi yang boleh print dan bayar guna MOLPay

MOLPay

MOLPay adalah satu cara pembayaran pelbagai mata wang yang pertama di Asia Tenggara yang menerima tunai dan online banking untuk pembelian dalam talian  serta update terpantas kepada sistem atau web peniaga online. 

MOLPay Mobile XDK

Baru-baru ini MOLPay telah melancarkan MOLPay Mobile XDK iaitu kit bayaran cross-platform yang mengintegrasikan dengan alat pembangunan mudah alih utama. Dalam bahasa yang mudah, MOLPay mempunyai gerbang pembayaran yang dijaga dengan baik tidak kira apa alat yang anda gunakan untuk membangunkan aplikasi mudah alih anda.

Terdapat banyak pemaju perisian yang pengalaman dan pengetahuan memberi tumpuan kepada teknologi mudah alih bukan asli seperti Javascripts, C #, dan alat-alat seperti Xamarin dan Cordova, yang syarikat pembayaran majoriti pintu masuk tidak menyokong. Kemajuan dalam pembangunan perisian moden telah dibenarkan untuk tahap cross-platform pembangunan aplikasi mudah alih. MOLPay Mobile XDK adalah cross-platform aplikasi mudah alih kit bayaran dioptimumkan. MOLPay menjadikannya mudah untuk melaksanakan dan ia hanya berfungsi pada mana-mana platform mudah alih. Ia dibina di atas teknologi WEB dan ia adalah sangat mudah alih, boleh dipercayai dan terjamin.



Dalam kata mudahnya, MOLPay Mobile XDK adalah platform bayaran yang boleh digunakan oleh semua peniaga dan pengguna di mana ia akan direct kepada akaun bank penguna. So, pengguna just bayar online thru bank mereka. Selain itu, ia fast payment update kepada system/ web peniaga online.

Sebab itulah ramai peniaga dan pengguna lebih gemar menggunakan MOLPay termasuklah mommy. :D


PIXAJOY

Pixajoy adalah satu web/ aplikasi yang menawarkan perkhidmatan printing gambar dan pelbagai lagi, secara online, terpantas dan berkualiti yang tinggi. Pixajoy menggunakan platform bayaran MOLPay untuk memastikan bayaran pengguna perkhidmatannya selamat dan pantas update dalam system / web Pixajoy.

Untuk print gambar menggunakan applikasi Pixajoy dan bayar menggunakan MOLPay, perlulah ikuti langkah berikut:-




  • Register account menggunakan FB ataupun Google account. Pilih salah satu saja…



  • Pilih jenis photobook/prints & cards/Wall Art/ Children’s Book dan lain-lain. Kat sini boleh upload/ edit gambar.  boleh juga create sendiri.




  • Boleh juga pilih style yang telah tersedia dan upload saja gambar...

  • Selepas itu, upload gambar.  Contohnya mini softcover photobook dengan harga promo RM 11.90  boleh upload sehingga 83 keping gambar.. fuhhh banyak kan.



  • Dah siap, masuk ke CART. Proses upload gambar juga cepat. Sekejap je dah masuk. Yang lambatnya adalah bab nak edit gambar dan nak letak caption kat gambar tuh. Hihi. Biasalah bila dah buat mesti nak yang cantik dan mengembalikan kenangan.
  • Proceed dengan payment. Berikut adalah cara bayaran menggunakan MOLPay.

Dah siap edit, terus proceed untuk payment. Masukkan voucher jika ada. Oppps just nak habaq yang setiap pembaca blog mommy ada VOUCHER untuk korang. Kat bawah nanti mommy update.


Lepas tu kena update details untuk shipping. 


Lepas shipping details, korang boleh pilih jenis shipping courier yang korang nak. Mommy pilih yang paling murah. 


Okay dah sampai kat part payment...

Pilih online banking mana yang korang ada. 


Sebelum proceed terdapat screen jumlah bayaran , jenis photobook dan details korang. Kalau semua betul, klik PROCEED. 


Akan keluarkan skrin MOLPay secure online payment. Mommy bayar guna CIMB Clicks.


Apabila klik pay by cimb clicks, ia akan terus redirect ke page CIMB Clicks atau online banking anda. So, login dan buat bayaran macam biasa.


Apabila bayaran telah berjaya di buat, Aplikasi Pixajoy akan terus paparkan / update status order termasuklah delivery tracking number. Pantaskan.


Selain update melalui aplikasi, update juga di hantar melalui email.


  • Gambar/photobook akan diterima dalam 4-6 hari bekerja.


Senangkan?

So tunggu apa lagi… Cepat buat hotobook anda sendiri. Tambah-tambah yang ada anak kecil… Alahai comelnya gambar-gambar anak-anak tu. Jangan simpan dalam phone tau. Phone rosak/memory card hilang? nangis tak berlagu la… huhu.

Selain itu, photobook ini mempunyai kelebihan-kelebihan seperti berikut: 
Kekal lama 
Senang nak set ikut thema/ tahun/ anak/ perayaan/ percutian. 
Gambar tak mudah kabur atau hilang
Boleh letak dalam mini library kat rumah
Senang nak display, tidak mengambil space seperti album.

Lagi sekali nak habaq, nak print gambar masuk web Pixajoy.  Bayar saja menggunakan MOLPay

Opps. Lupa pula nak habaq pasal VOUCHER yang mommy janjikan kat atas tadi. Okayy untuk semua pembaca blog mommy :

Discount code - CHPHOTOBOOK
Enjoy photobook at RM4.90 instead of RM69
This discount code offer excluding shipping fee
Voucher Code valid till 30 September 2017.
Only applicable for Mini Softcover 6" x 6" Photo Book, 36 Pages.
Shipping fee: RM8 to West Malaysia, RM10 to East Malaysia, RM24 to Singapore (subject to 6% GST).
Only one (1) photo book purchase per account.

Grab cepat-cepat sebelum tarikh tamat. Mommy nak tunggu postment hantar photobook mommy.

 #Pixajoy #MOLPay

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers