loading...

14 Feb 2017

# CH Daily # family

Romantika 10th Anniversary Di Dannet & Co.

Assalamualaikum wbt. Romantika 10th Anniversary Di Danett & Co

Hi & please jangan muntah dengan tajuk tu. Sesekali mommy nak berjiwang.. hahaha.

Actually mommy & husband plan nak pergi ke tempat lain yang jauh sikit tapi tulah banyak hal yang berlaku tanpa di rancang. Tapi curi gak masa nak keluar berdua  eh bertiga sebab takleh nak tinggal si Aisy tu. Asyik nak ikut ja... Tinggal karang buat drama pulak kat kakak , abang dan tok dia.

Fikir punya fikir akhirnya kami memilih untuk 'dating' di Dannet & Co yang terletak di Kulim Hi-Tech. Kali pertama kami jejak kaki ke sini... So, tengok apa yang best kat sini.

 Restoran Dannet & Co.
Mak Aiii.. Gemuknya mommy.

Kami sampai di Dannet & Co. dalam jam 8.45 macam tu. Tak ramai. So, makanan dan minuman yang kami order sampai dengan cepat. Tapikan tak berapa nak puas hati sebenarnya sebab banyak menu yang dah habis sedangkan masih awal. hmmm...

 Dannet & Co.
Dating bertiga...
Selalunya ketika anniversary, kami akan discuss halatuju rumah tangga kami. Apa yang saya sebagai isteri nak atau impikan. Begitu juga dengan suami... So, apa yang tak puashati pun luahkan kat sini gak dengan syarat dengar sampai habis dan fikir dengan fikiran terbuka...  

Bukan takleh discuss masa lain tapi bila discuss di hari dan tempat yang istimewa, feeling tu lainlah. Kalau tak pernah, cubalah sehari dalam 365 hari. Sehari saja sebab 364 hari lagi kita dengan keluarga. 

 Dannet & Co.
Latte sedap. Nak gula banyak mana, sila letak sendiri..

Sekejap ja kami sembang-sembang serius. Pastu makanan pun sampai.. Sambil makan sembang yang santai-santai saja sambil perati si Aisy yang tak reti dok diam.

 Dannet & Co.
me, him & aisy

Di sebabkan banyak menu yang takdak, kami order yang ada. Rasa? Of course terbaik terutamanya lamb grill. Nampak macam half cook tapi well cook, isi lembut dan black pepper sauce yang mabeles. Lamb grill tu daddy yang order...

Mommy pula masih kenyang tapi order jugak lamb sandwich. Ingatkan tak besar dan banyak. Sekali sampai tak habis makan.. hihi. Lamb sandwich ni pun sedap. 


Mushroom soup tu order untuk Aisy sebab dia suka makan roti dan mushroom soup. Sedap dan terasa mushroomnya.

 Dannet & Co.

Harga? Harga menu yang kami makan tu standard kedai western yang lain. Cuma harga minuman yang agak mahal... Walaumacammanapun, bagi mommy ia sangat berbaloi untuk 'dating' bersama orang tersayang. Sesekali berhabis tak salahkan?

Oklah bagi yang mahu merasa keenakan Dannete & Co boleh cari di sini.. ataupun melalui google maps di bawah.

66, Persiaran 1, 
Kampung Kelang Lama, 
09000 Kulim, Kedah, Malaysia



Tiada ulasan:

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292