loading...

9 Mei 2016

# Advert # Review

Keperluan Wajib Si Ibu

Assalamualaikum wbt. Keperluan wajib ibu yang menyusu anak. Ramai ibu yang menyusukan anak tidak sedar bahawa dua benda ini wajib dan perlu di beli sebelum bersalin. Dua benda tersebut adalah breastpad dan nursing cover.


Dulu akak pun tak tahu tentang breastpad dan nursing cover. Kalau nak susukan anak, sama ada cari tempat menyusu atau surau. Kalau tiada, cepat-cepat ajak suami keluar atau balik. Dalam kereta baru susukan anak... Tapi keseronokan keluar atau jalan-jalan tu hilang sebab asyik nak balik cepat. Kadang-kadang tu tak terbeli pun barang atau tujuan utama keluar.

Itu bab nak menyusu. Kalau keluar pula asyik pakai baju kaler gelap sebab takut susu banyak dan meninggalkan kesan di baju. Nampak berketang... Malu ooi bila orang asyik pandang ja kat tuttttt. 


Tapi sekarang tidak lagi sejak ada Breastpad & Nursing Cover dari Lunavie. Inilah cara dan penyelesaian bagi ibu-ibu yang menyusu.


Lunavie Disposable Breast Pads amat selesa dan lembut. Tidak terasa memakainya. Cukup untuk stok sehingga habis berpantang dan mungkin lebih lagi. Bergantung kepada kekerapan penggunaannya. Macam akak, kat rumah memang tak guna...  Bila keluar berjalan atau kerja saja gunakannya.


Ini pula nursing cover. Memudahkan ibu2 untuk menyusu di khalayak ramai. Kain yang di gunakan sangat lembut, menarik dan sesuai untuk pernafasan bayi ketika menyusu. 


Di atas adalah contoh cara menggunakannya ketika menyusu. Cukup besar untuk melindungi aurat. Nursing cover ini menggunakan kain yang tidak tebal. Mudah untuk di bawa ke mana-mana. contohnya boleh di gulung seperti di bawah dan letakkan di dalam beg tangan. Boleh juga di jadikan staff dengan melilit di leher. 


Jika berminat dengan product Lunavie ini bolehlah ke laman sosial berikut :

Instagram : Lunavie
Web: Lunavie

Tiada ulasan:

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292