Boleh Cuba Jika Tertinggal Kunci Di Dalam Kereta Yang Berkunci - Cahaya Hayati

13 Jan 2016

Boleh Cuba Jika Tertinggal Kunci Di Dalam Kereta Yang Berkunci

Assalamualaikum wbt.

kaedah membuka kunci kereta dalam kereta yang berkunci ini telah menjadi viral. Aku share kat sini supaya dapat menjadi rujukan terutamanya pada diri sendiri sebab dulu pernah tertinggal kunci dalam kereta, pastu dengan selamba pergi lock manual dengan engine yang masih hidup. Time pakai sang kancil yang comei tu.. Nasib baiklah masa tu parking sebelah kedai service kereta. hehe.. So, abang mekanik yang tolong bukakan.. :D

Ini pula kaedah untuk buka jika log guna alarm. Nampak senang, yang paling penting kena ada kunci dan alarm spare di rumah. Kita tak tahu bila masa kita akan menjadi seorang yang kelam kabut dan terlupa semua perkara.. terutamanya bila panik. Jadi, sila hafal kaedah ini.. terutamanya kepada pemilik kereta jenis auto log. Tutup pintu je terus log... Tengok2 anak kecik dok kat dalam.. Nangis!




Selamat mencuba yer!

4 ulasan:

  1. Pernah tau sebelum ni tapi tak pernah cuba keberkesanannya.. apa pun t.kasih utk perkongsian.

    BalasPadam
  2. erm info yang baik ni Cik T, semoga bermanfaat :)

    BalasPadam
  3. terima kasih atas infonya :)

    BalasPadam