Celaka..

11:59 PG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt.

Dalam perjalanan meniti kehidupan di dunia ini, kita akan berjumpa ramai orang yang di jadikan teman baik, rapat, kongsi susah senang. aku, kau, kita... seiring sejalan. Tetapi..

Aku dah jumpa juga seseorang yang di anggap kawan baik tetapi sebenarnya CELAKA. Orang tu pun aku dah nyahkan dari friend list aku.. Minta maaf, aku boleh maafkan tetapi nak baik cam dulu... sorrylah. Sendiri mau ingat la dan Good bye sebab ramai lagi yang aku boleh kawan. 


Pesan aku pada korang, kalau ada kawan korang camni, korang jangan rapat dan jangan cerita benda peribadi terutamanya cerita tentang ketidakpuasan hati dengan si polan si polan. Kita cuma buat luahan perasaan tetapi si celaka ni akan sampaikan ketidakpuasan hati kita ni dengan cara negatif yang sekaligus membawa kepada perbalahan. Mulut puaka betui!

Sila hati-hati dalam berkawan. Tidak semua kawan boleh menjadi kawan dunia akhirat. Kalau ada tu.. Alhamdulillah.

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers