Percutian Ala-Ala Bali Di Pulau Pinang

3:19 PTG Cahaya Hayati 4 Comments

Assalammualaikum wbt.

Fig Tree Hill Resort

Merupakan resort yang kaya dengan keindahan alam semulajadi. Menjadi tarikan kepada pencinta alam semulajadi kerana suasana yang penuh ketenangan dan kehijauan. Berada di resort ini seolah-olah berada di kawasan peranginan air terjun kerana hanya kedengaran deruan air dan hidupan hutan yang berbunyi. Ya memang yang sesuai untuk berehat.
Fig Tree Hill Resort
Kawasan ini terletak di Sungai Ara, Pulau Pinang dan boleh di akses melalui jarak 10 minit dari Lapangan Terbang Pulau Pinang, 20 minit memandu dari Queensway Mall, 30 minit memandu dari Georgetown, Pulau Pinang.

Fig Tree Hill Resort
Off Jalan Kenari, 11900 Bayan Lepas, 
Pulau Pinang, Malaysia

Fig Tree Hill Resort

Fig Tree Hill Resort

Fig Tree Hill Resort

Fig Tree Hill Resort

Fig Tree Hill Resort


Fig Tree Hill Resort mempunyai 6 villa yang berbeza dan sesuai dengan kehendak pengunjung. Setiap villa mempunyai rekaan yang tersendiri. Antaranya adalah:

Jasmine 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 620

Fig Tree Hill Resort
Jasmine Traditional Villa

Lemongrass 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 720

Fig Tree Hill Resort
Lemongrass Traditional Villa

Lily 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 800

Fig Tree Hill Resort
Lily Traditional Villa

Melor 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 850

Fig Tree Hill Resort
Melor Traditional Villa

Kemboja 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 950

Fig Tree Hill Resort
Kemboja Traditional Villa

Cempaka 2 Bedroom Villa ~ Full Rate RM 1,050

Fig Tree Hill Resort
Cempaka Traditional Villa
Cantikkan? Sangat cantik dan suasana yang damai di Fig Tree Hill ni. First time tengok ingatkan di Bali rupa-rupanya di Sungai Ara saja. Dekat jer..

Harap suatu hari dapat menginap dan menikmati suasana kedamaian di sini bersama-sama dengan keluarga tersayang.

Untuk maklumat lanjut & tempahan sila layari web Fig Tree Hill 


4 comments:

AMIIZAA berkata...

ada dapat voucher menginap disini, tapi belum lagi sampai...insyaallah tunggu cuti sekolah:)

Hayati Sakaria berkata...

wahhh untungnya. selamat bercuti amiiza

Cantiknya...Semalam baru tengok kaki bola..Ajak husband p sana..Sekarang nampak pulak resort cantik ni..lagi la nak p..Padahal diri sendiri org Penang tapi tak pernah p sana..

Cahaya Hayati berkata...

kan. cantik sangat... cepat pujuk husband bercuti di resort ni.

Pengikut

Google+ Followers