Untung Ke Join Membership Banyak-Banyak?

Assalamualaikum wbt.

Hari ni Cik Ti nak cerita tentang kad membership yang ada dalam purse. Yang membuatkan purse menjadi gemuk dan berat. Hihi.. Biasalah orang perempuan... Tu belum lagi termasuk kad klinik, insurans, ic sendiri, ic anak-anak dan lesen memandu. Banyakkan kad yang ada kat purse orang perempuan. :) 

Purse orang perempuan ni dah umpama macam poket doraemon. Segala mak nenek ada.. 

Okay, ni pasal membership shopping. Untung ke jadi ahli banyak2?

Yang ada dlm wallet... yang lain ingat no. ahli saja.


Bagi Cik Ti ia sangat menguntungkan sebab:-
  1. Bila jadi membership sesuatu syarikat, kita boleh beli barangan tersebut dengan harga yang lebih murah 10% - 25%. Dah jimat dari beli dengan harga retail untuk produk yang di gunakan sendiri.
  2. Boleh buat side income. Bila dah beli dengan harga murah, kita boleh jual kepada rakan-rakan dengan harga retail. Kan boleh buat $$$. Itu kalau buat jualan... Ada juga yang membership yang menawarkan diskaun dan bonus tunai. Ini lagi untung.. Dapat kedua-duanya. Contoh membership yang memberi diskaun dan bonus tunai adalah shaklee. 
  3. Boleh redeem barang bagi point yang terkumpul. Cik Ti selalu redeem point Smiles ( Petron) untuk beli barangan di kedai runcit Petron. Tak perlu keluarkan tunai bila ke sana... Tetambah anak-anak Cik Ti ni suka bebenar ke kedai. 
  4. Untuk kaki shopping pula, boleh dapat diskaun tambahan kalau ada kad. Antara syarikat yang menawarkan diskaun tambahan adalah seperti Ariani dan Jusco.
  5. Boleh dapat ilmu business. Bila join membership seperti shaklee,mentor akan beri tunjuk ajar cara mendapatkan business dan keuntungan. 
  6. Keahlian kad tersebut ada yang seumur hidup... tak perlu renew pun.

 Untungkan bila jadi ahli...

Ini pula keuntungan menjadi ahli kelab pizza hut. Encik Suami yang join tapi kad keahlian bagi kat cik ti untuk simpan.

Untuk keahlian pizza hut ni, dapat 2 voucher regular pizza ( free) dan 2 voucher 50% untuk pasta atau nasi di pizza hut. Voucher ni boleh expired bulan December 2015. So, boleh pergi pizza setiap bulan. hikhik.


14 comments:

safurara berkata...

hehehehe untung2.

Nazlee Ismail PCL berkata...

cik T pengumpul kad eh?...purse pompuan takpa dok dalam hand bag mampu lagi bawak sana sini, kalu walet lelaki ...banyak resit !

Mirabeads azi berkata...

Kawan-kawanpun tumpang untung, kak zi pun oleh tumpang beli barang cosway dengan cik T hehhe
#clickclicknufnang

ahkak gojes berkata...

nasib KG tak suka kumpul kad...tapi Cik T macam kawan KG...rajin simpan kad membership...jangan kan kata dompet penuh mcm2 cik T...KG handbag pun boleh penuh yg tdk sepatutnya ada pun boleh ada...

Inani Hazwani berkata...

nani suka kumpul kad. haha

Hayati Sakaria berkata...

kan rara... orang perempuan je tahu untung ke tak kad keahlian ni.hihi

Hayati Sakaria berkata...

kumpul selagi muat purse...

Hayati Sakaria berkata...

Kan kak azi... saya pun tumpang beli barang tupperware ngan kak azi.

Hayati Sakaria berkata...

hihi.. Sama la kita. Macam2 ada dalam handbag tu...

Hayati Sakaria berkata...

tahniah nani kerana mengikut jejak akak.hehe

khaty aiman berkata...

khaty juga macam c.t..nak jadi ahli pizza la..ngee

Hayati Sakaria berkata...

hehe.. try la tanya kat pizza ada lagi ke tak? Hari tu husband bagitau dah last... or ayat promosi dari pizza saja.

aswaleyla berkata...

kite pon mcm tu cik t . purse penuh kad. tabal purse bukan dengan duit tapi dgn kad

Hayati Sakaria berkata...

hehe.. sama la kita. sen tak banyak..kad ja yang banyak.

Pengikut

Google+ Followers