Survey Survey For Next Investment

3:28 PTG Cahaya Hayati 6 Comments

Assalammualaikum wbt.

Dalam hidup kita mesti ada perancangan. Setiap perancangan yang di susuli dengan usaha pasti membuahkan hasil.

So, ini plan Cik Ti for next investment. Menambah aset.. Membeli rumah atas nama sendiri.. Yang sekarang atas nama encik suami.. 

Bagi Cik Ti setiap wanita perlu mempunyai aset atas nama sendiri.. untuk masa depan. Kita tak dapat nak jangka apa yang akan berlaku.. Jadi perlu sediakan payung untuk berteduh. Masa senang ramai yang ngaku saudara... masa susah siapa yang akan bersama kita kita tak tahu.
Lokasi 
Dah survey banyak tempat.. Rasa-rasanya kat sini yang menarik hati... dekat dengan sekolah, dekat dengan tempat kerja suami, dekat dengan pusat bandar... dekat juga dengan adik-beradik suami. Adik-beradik cik ti ramai yang masih dok kampung, alor setar, jitra & perlis... Kalau sepupu sepapat pula ramai yang dok belah pulau...

Landmark oleh pemaju
 Landmark dan struktur bangunan juga cantik... Kawasan tanah yang rata.

living hall
Bila tengok gambar rumah contoh makin jatuh cinta... Living hall yang besar. Boleh anak-anak cik ti main kejar-kejar.. Main sembunyi-sembunyi..

Master bedroom
Tengok gambar master bedroom pula... hihi dah berangan dok update blog kat tepi tingkap tu...

Bestkan kalau apa yang di rancang menjadi kenyataan. 

Doakan Cik Ti yer...   Semoga mendapat rezeki yang lebih &  permudahkan perancangan ini Amin.

6 comments:

safurara berkata...

hai cik ti, rara dtg ni.rara pulak, bila pergi cameron, mst berangan nak beli rumah di cameron highland.bahagiaaa je duk tmpt sejuk2 dh tua nanti.hehehe

Nik Ainaa berkata...

uiit cantiknya design rumah n deko dlmnya tu >_<

Hayati Sakaria berkata...

Rara, saya pun berangan nak beli umah kat cameron tapi en. suami lak tak nak... huhu. Kalau terbeli n buat homestay bagitau eh... kita nak book bl pi sana.


Nik Aina.. design n deko tu yang buat saya terbekenan...

khaty aiman berkata...

cantiknya deko tue..mewah kan..

aRz MoHa berkata...

Kat Kulim ya Cik Ti. semoga dipermudahkan mendapat tempat kediaman yang selesa

Nurul Shahira berkata...

Design rumah contoh tu pun buat Sha jatuh chenta ^^

Sha doa Cik Ti dapat apa yang diinginkan ye. Pehtu jangan lupa jemput kitorang masa kenduri masuk rumah baru! hehe

Pengikut

Google+ Followers