Dah Darjah Satu

2:06 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Alhamdulillah. Aisya dah masuk darjah satu 11hb hari tu..  Anak dan mak sama-sama teruja. Tak sabar tunggu sekolah buka. Nak tengok aisya duduk sebelah sapa, meja mana, kawan nama apa..
Tak sabar nak dengar dia cerita tentang kawan-kawan dia..  Apa yang dia buat kat sekolah. Makan apa? Beli apa? Tak sabar kannnn...

Kerr perasaan saya sorang ja? Saya rasa ni semua perasaan ibu2 bapa2 yang anak pertama baru menjejakkan kaki ke sekolah.. 

Muka di hari pertama
Hari pertama saya pi hantar dan tunggu sehingga loceng masuk bunyi. Pastu pi hantar Ammar ke tadika pula. Time rehat pi tengok dan ajar  dia membeli di kantin.. Tengahari mai ambik balik..

Hari kedua pergi dengan van sekolah. Follow van sampai sekolah. Tengok dia jalan masuk ke sekolah. Time rehat pi lagi sekali.. Hari ni bawa bekal. Tak habis sebab nak pi main-main dengan kawan-kawan.

Hari ketiga, pergi time rehat ja. Tak mau bawa bekal... Nak beli kat kantin katanya. Beli fries saja. Tak habis jua.. Balik saya survey dari dalam kereta saja. Keluar dari kawasan sekolah ke van lambat 15 minit. Sampai rumah saya tanya kenapa lambat.. Buat homework dulu la mummy. Aduh kakak jangan buat homework dulu... Nanti van tinggal. Sapa nak pi ambik kakak nanti sebab mummy n daddy keja. Ok mummy! Anak dara ni terlebih rajin la pula...  Jangan awal2 ja rajin. maintain yer laling. ..

masa rehat
Oklah setakat ini saja. Dah kol 2 , sila lah buat keja memasing yer!

Pengikut

Google+ Followers