loading...

Masa Untuk Membeli

2:35 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Masih dalam tempoh belajar...
Tapi still nak kongsi kat sini... Sementara semangat tengah membara ini...
Mana nak tau kalau ada yang berminat untuk mengurus sendiri pelaburan seperti saya...
Jana keuntungan sendiri....

Pastu shopping stock yang kita nak... Construction ka, IT ka ataupun oil & gas... Pilihan di tangan kita.
If ragu2 dengan company yang tu, kita bolehlah pilih company yang di kategorikan dan comply dengan Syariah. Selamat dunia akhirat... hehehe.

Untuk yang urus pelaburan sendiri seperti saya ni... minggu ni adalah minggu shopping. Market berdarah la katakan.... Bila harga saham jatuh, saya beli ... Then akan jual bila harga dah naik...


Oklah mata saya pun dah bling $$$$.. Pastu mata pon dok kira berapa banyak untung boleh dapat nanti...
nanti saya update berapa banyak untung yang saya dapat...

Tungguuuuuu....

-xoxo-


0 comments:

Yang Ke - 3

5:28 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum  wbt.

Alhamdulilllah.  Syukur pada - Mu Ya Allah di atas segalanya.

Di beri kesempatan hari ini untuk update blog...
Dah lama bebenor tak update... Bukan tak nak update, nakkk sesangat... Tapi apakan daya, tengok laptop je pening, tengok laptop jer blurrr tahap maksima, tengok laptop terus rasa malas, tengok laptop je rasa nak termuntah... hish!

Bukan ngengada tapi itulah hakikatnya. Kerja kat opis ni pun paksa diri tengok dan buat...

TAPI itu 2 minggu lepas la.. Sekarang ni cam dah ok sikit...  Cuma bab makan dan bau masih lagi allergic. Tak tahu sampai bila...  Terseksa tau saya... Jangan ingat saya ngengada ok. Tak hingin nak jadi camni...

TAPI itulah hakikat bagi seseorang yang pregnant. Kena harungi juga.. Dan YA, saya mengandung anak yang ke - 3.  Dah masuk 4 bulan tapi alahan masih ada.Huhuhu...

Bagi ibu/ bakal ibu yang alah, time ni memang time yang menyeksakan tetapi bila baby dah lahir esok, time alah ni lah saat yang bakal di kenang. Setiap anak tak sama alahnya... Ada juga yang tak alah langsung... Bahagia. Nak makan apa pun main ngap ja... Tak perlu pikiaq. Hihihi. Saya pernah alami saat ini masa mengandung no. 2... Makan ja kerja saya tapi berat tak naik-naik.. turun lagi ada. :)

Ini saja untuk hari ni. Nanti saya update lagi....

Bye!
-xoxo-

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers