Bebaskan Jaundice Bayi

2:36 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Assalamualaikum wbt.

Bebaskan Jaundice Bayi

Sejak ada anak kecik ni.. Cik Ti agak busy. Busy dengan anak-anak. Yang baby dengan caranya... Yang besar dengan cara mereka.. Bila terlebih dengan yang kecil, yang besar akan kata ' mummy ni asyik ngan adik ja'. Huhuhu...

So, kena explain bagi kakak Aisya dan abang Ammar faham. Kalau tak nanti ada yang akan kecik hati... Anak-anak sekarang ni kena bagi faham betul-betul. Supaya tak tersalah faham... sensitif sejak ada adik baby...

Berkenaan jaundice, saya bebaskan dengan bantuan Zaniplus iaitu produk gamat dari rangkaian Healin. Produk ini di beri 1ml setiap pagi dan malam. Cara ini saya amalkan sejak anak kedua.. Alhamdulillah berkesan. Saya kongsikan di sini untuk di kongsikan dengan para ibu yang menghadapi masalah jaundice. Kesian kat baby yang kena ambil darah setiap kali nak check result jaundice.


Ini result jaundice. Zaniplus di beri kepada baby selepas kali ketiga check jaundice. Sebelum tu saya tak beri sebab saya yakin dengan full bf, baby akan bebas jaundice. Tetapi saya tersilap kerana pemakanan ibu jugak menyumbang kepada jaundice. Bila tahap jaundice semakin meningkat, saya terus beri zaniplus kpd baby. Baru satu hari beri kpd baby,results dari 186 turun ke 185 dan seterusnya ke 164 pada ketiga... 


Pada hari ke - 10 , jaundice baby naik semula sebab mummy masukkan sedikit halia dalam masakan dan stop beri zaniplus kpd baby...  Namun turun semula pada keesokkannya setelah di beri zaniplus dan baby bebas jaundice sepenuhnya pada hari ke 15. Alhamdulillah.


Bagi ibu-ibu yang baru melahirkan bayi dan mempunyai masalah jaundice, disarankan untuk memberi zaniplus kpd baby... Cubalah. In sya Allah berkat usaha dan di samping bf sepenuhnya...

Pengikut

Google+ Followers