Kisah Dentist To Be Jumpa Dentist

12:26 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Cerita semalam. Dah hampir sebulan kakak Aisya request untuk jumpa dentist ... Nak Cabut gigi susu sebab dah tumbuh gigi kekal. Berlapis dah... Nanti tak cantik pula. hihihi.

Ammar peneman setia, pemberi semangat & tukang jawab bila doktor tanya kat kakak Aisya.

Klinik Pergigian Juliana

So, semalam try dentist baru yang baru buka kat Kulim iaitu Klinik Pergigian Juliana. Doktornya muda lagi... lahir tahun 1984. Muda-muda lagi dah ada klinik sendiri... Orangnya lemah lembut ja. Tak paksa-paksa. Pandai pujuk budak jugak...
Lokasi klinik ini di atas 7Eleven yang berdekatan dengan giant Kulim. Sederet ngan RHB & Affin Bank. Customer service pun ok. Pagi-pagi ni dah dapat sms ucapan terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan di sana.Alhamdulillah. #muslimboleh.

Posing dulu ...
Semalam adalah tempoh yang paling lama nak cabut gigi Aisya. Puas di pujuk , nangis, meronta semua ada.. Masa cabut di Klinik Pergigian Tfirdaus di Bertam sekejap ja.. Semalam macam-macam cara pujuk dia. Tiga kali sapu ubat kebas perisa strawberry, sembur ubat kebas ... Tak jalan jugak. Cabaran kepada doktor muda ni... Mummy dia dah hilang sabar. Ajak balik takmo sebab nak cabut tapi takutttt. Aduhai anak oi.

Disebabkan takmo balik n datang lain kali, guna paksaan gak. Pegang kaki, tangan & kepala oleh me & 3 pembantu doktor. Inject ubat bius & cabut. Settle masalah... Nangis kejap ja. huhu.. sorry sayang. Bukan sengaja paksa. Kalau tak paksa,  kakak tak nak balik.. Doktor pun dah heran. Kalau budak lain mesti dah nak balik... Nak tapi takut!

to Kakak Aisya,
Mummy bangga ngan kakak. Walaupun takut tapi nak juga buat/ cabut.  Next time jangan takut yer...


To Doktor Juliana,
Thanks to be nice to my daughter. In sha Allah, we will visit to your clinic again. Semoga terus maju..


Pengikut

Google+ Followers