Kutu Pinggan Mangkuk - Cahaya Hayati

1 Jul 2014

Kutu Pinggan Mangkuk

Korang penah main kutu? Mesti penah kan! Cik Ti pun main gak kutu ni.. tapi bukan kutu pinggan mangkuk cawan periuk belanga... Cik Ti main kutu duit sebab kalau duit boleh beli barang macam-macam. Tambah-tambah barang yang kita dok ushar ja selama ni... 

Lagi satu, kalau nak main kutu lebih baik main dengan orang-orang yang kita kenal. Bukan apa takut ada yang dapat awai terus hilang dan tak dapat contact. Kan naya diri sendiri dan ahli yang lain...

Dua bulan lepas, masa encik suami kat tempat kerja lama...  dia kena paksa ngan geng kaum hawa department dia untuk join depa main kutu pinggan mangkuk. Depa tak cukup orang katanya... So, dia pun join dan suruh Cik Ti pilih yang mana berkenan... Kalau boleh nak beli semua yang baru. Tapi membeli biarlah yang berbaloi... 

Untungkan Cik Ti! Raya ni takyah nak pikiaq beli pinggan mangkuk baru... Terima kasih encik suami. Nanti beli lagi yer...

Antara yang nak jadi pilihan hati... 

Yang ni ke... Yang tu ker...


Ke yang ini...


 Agak-agak korang la kan, yang mana satu cik ti pilih yer...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan