Dah Pandai Baca Blog.. - Cahaya Hayati

26 Dis 2013

Dah Pandai Baca Blog..

One upon a time... 


Hubby: Sayang, abang dah baca blog sayang.. 
Me: Semua ka? ( Dalam hati dok dup dap dup dap)
Hubby:  Ha la... 
Me: ... (Sengih ja la.) 

Serius rasa malu dan kurang keyakinan... Yelah blog ntah hapa-hapa. Menulis ikut suka hati. Takdak yang specific. Ikut mood pulak tu.. But semua tu buang jauh2 sebab sekarang hubby cam support. Sikit-sikit tanya, tak nak ambik gambar ka? Hihi... Dan yang paling penting dah bertambah sorang readers saya. 

Bila dah pandai baca blog ni, dia asyik tanya... Ada ka orang baca blog sayang ni? Jawapannya, In Sha Allah ada.. Tapi tak ramai sebab saya tak femes cam kak jemah dan saya tak memfemeskan blog saya kat FB or Tweeter. Masih ada rasa malu...

Kenapa diaorang tak komen? hehehe.. Sebab isteri awak ni pun jarang komen kat blog orang.. Saya lebih suka jadi silent readers. Baca entry bloggers lain sambil menimba ilmu... Yang baik saya ambil dan yang buruk saya tinggalkan. Camna saya kat luar camtu jugak saya dalam blog.

Kenapa sayang buat blog? Adoiii.. soklan RM 1 juta ni... So, isteri solehah ni pun jawablah sebab dia takde diari.. So, blog ni cam diari. Leh letak gambar dan macam2. Dah tua2 nanti saya boleh baca... ingat kenangan, perkara yang saya dah buat melalui entry yang saya tulis ni. Tengok balik gambar anak-anak masa  diaorang nak membesar... 

Or bila saya dah takde nanti, anak-anak akan baca blog ni bila depa rindu kat saya... En. Suami pun sama lah yer, mana nak tau kalau Allah jemput saya dulu dari awak... opps terlebih feeling pulak!

Me & husband.

Thanks Abang. Abang tak minat ker nak buat blog? Tak!. Okey.. Takmo ka jadik cam Ben Ashaari or PCL? ... Setiap orang minat dia tak sama. Ok saya faham...

Suami korang baca blog korang tak?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan