Happy Birthday Octoberians...

5:19 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Happy Birthday Octoberians...
Especially to my hubby and my son... Shared month of birth. 
My 'doa' semoga hubby & son memperohi kejayaan di dunia dan di akhirat. In sha Allah

First celebration, just a small celebration. Us only.. and at home sweet home.
Walaupun tak mewah tapi ia memberi seribu makna kebahagian.. Sesedap rasa red velvet gituuu. :)
Beginilah ayat bagi pencinta red velvet....  hehehe
#LoveUAll#Mr.Z&Aismar.
Red Velvet Cake from my neighbour, Kak Dona.
Malam tu, family hubby buat mini celebration, bacaan doa selamat dan takbir raya at FIL house. Sambut birthday Oktoberian. Family hubby ramai yang lahir bulan oktober... 

sebahagian cucu tok wan.
 Sesi bergambar  sementara menunggu Tok Wan balik dari surau.. Dimulakan dengan cucu-cucu.. Ni baru sebahagian.. Ada yang tak balik dan ada yang beraya di rumah mertua. Yang besar-besar dah malas dan malu nak join yang kecik-kecik..

Yang kecik-kecik ni kalau suruh beraksi memang akan beri kerjasama.. Dah ada geng la katakan.


 Dan lagi...  Yang ini pula sesi bergambar adik beradik lelaki. Hubby takde sebab kena kerja malam raya... Adik hubby tak balik.. So, yang tinggal just abang-abang dan abang ipar hubby.


Macam-macam gaya....


Yang ni pula gambar kaum ibu... Saya, ipar dan biras. Dok belakang, cover ke'chubbian diri ... Bilalah nak kurus? 

Lepas bacaan doa selamat dan takbir raya oleh Tok Wan. Upacara potong-memotong kek di mulakan... Terserlah kegembiraan di muka oktoberian.. Sebab hanya oktoberian saja di sambut ramai-ramai. Yang lain tu sambut sendiri-sendiri jer.. So, yang bukan oktoberian, silalah jangan jeles..

Chocolate Indulgence from Damiral Breads.
 Mini celebration ni di taja oleh adik beradik hubby. SIL Salina masak mee curry. Yummy! Takde gambar...
Sibuk dok bersembang... Sesekali jumpa in law macam-macam cerita yang keluar... Sembang tak hingat dunia kol sebelas lebih baru keluar balik dari rumah tok wan. Tu pun sebab teringat kuah kacang belum buat.. Kalau tak, raya ketupat tanpa kuah kacang jawabnya. hahaha dasar dotdot betui la hang ni..


Lastly, Happy Birthday Octoberian! 
Semoga kebahagian ini berkekalan.. Amin 

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers