Saya nak jadi Laneige K-Beauty Blogger - Cahaya Hayati

26 Mei 2013

Saya nak jadi Laneige K-Beauty Blogger

Assalamualaikum wbt.

Untuk pengetahuan readers, saya mempunyai masalah kulit yang agak serius.
Dah macam-macam product yang saya cuba.
still tak menghasilkan kulit seperti yang saya nak..

Sebagai peminat drama korea,kekadang tu geram yang artis K-Pop or retis korea. 
Gebu & nampak natural jer.
Macam tak bermekap... Cantik asli.
Serius, saya terlalu impikan kulit & make up cam tu.

Seriuskan masalah kulit saya....
So, bila nuffnang bagi peluang untuk sertai peraduan Laneige K-Beuty Blogger ia umpama saat-saat yang di tunggu-tunggu selama ini. Siapa tak nak kulit cantikkan?

Untuk product yang bakal menjadi kegemaran saya adalah product yang berasaskan air iaitu 'Water Science  Series'. Ini kerana product yang berasaskan air akan mengekalkan kelembapan kulit & menyihatkan kulit.
Yess! Saya pilih product ini untuk mengatasi masalah kulit saya.

Maklumat lanjut berkenaan water science series ini boleh di dapati di SINI


Untuk make up set pula saya hanya memerlukan 5 benda itu make up based, foundation, concealer untuk menutup jerawat & jeragat, bedak & lipstik.  Saya tak suka make up tebal... just nak nampak natural cam retis korea. Lagipun saya seorang yang simple.

 Pilihan make up saya dari product laneige ialah:

1. make up based:  Lumi block Primier
2. Foundation:  Perfect Pro BB kit
3. Concealer: Dark Circle concealer kit
4. Lipstick: Pure Glossy Lipstick


 Jom cantik macam k-pop dengan Laneige product.
Sesekali boleh perasan jadi k-pop kannnnnnnnnnnnn.

Maklumat lanjut berkenaan laneige product boleh di dapati dengan click link ini :

-xoxo-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan