Payahnya.. - Cahaya Hayati

27 Dis 2012

Payahnya..

Dulu aku selalu dengar abang ngan kakak ipar aku selalu merungut. Lebih kurang macam ni la..
'Ajar anak orang lagi senang dari ajar anak sendiri'

Sekarang aku dah rasa. Perghhh...
Memang payah nak ngajar anak sendiri. Boleh hilang sabar..


Macam-macam alasan dia.
Kakak penat la... Nanti kakak belajar la kat sekolah..
Kakak tak suka buku ni, banyak sangat kena tulis..
Tulis (type) dalam laptop boleh?
Alasan yang boleh bagi CH hilang sabar adalah 'Malas laa.'


Hishhh!
Nasib baik mummy tak jadi Cikgu.
Dapat 10 anak murid camni boleh hari2 migraine.


Setelah puas pujuk ...

Sebenarnya aku saja train dia buat homework sebelum start tadika.
Nak biasakan dia menulis.

So, kepada  cikgu cikgi ... saya memang respect anda sebab boleh ngajar anak-anak kecil dari tak kenal huruf sehingga boleh membaca... dari tidak tahu menulis sehingga  boleh buat karangan ...
hehhe... boleh tulis surat cinta jugak.
:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan