Tak leh online dari rumah. huhu...

5:46 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Dah 2 hari tak leh nak online dari rumah. Tak tau kenapa, online problem ... lampu DSL tak menyala. Dah report... hope team technical datang check. Kalau tak my weekend jadik hambar... 
go go TM Go.. Service With Heart.

0 comments:

Kita Bolehhhhh...

11:07 PTG Cahaya Hayati 0 Comments



Seperti yang kita selalu dengar Flora & Fauna negara kita semakin pupus akibat aktiviti pembangunan dan pemburuan. Hari ini WWF Malaysia melancarkan kempen pemeliharaan dan pemuliharaan Flora dan Fauna.

Apa itu WWF?
adalah badan amanah yang di tubuhkan pada 13 Januari 1972 oleh 2 organisasi. Namun pada hari ini WWF telah mempunyai 100 orang pekerja dari Langkawi sehingga Sabah. Ia juga di kenali sebagai Tabung Alam Malaysia dan di tadbir oleh Lembaga Pemegang Amanah.
Sila klik SINI untuk details berkenaan WWF.



 Pelbagai aktiviti yang di lakukan oleh WWF demi memelihara Flora & Fauna di Malaysia. Aktiviti pemeliharaan & pemuliharaan adalah berdasarkan perkara berikut:

1. Species
2. Forests
3. Freshwater
4. Marine
5. Environmental Education
6. Policy

Sila klik SINI untuk baca selanjutnya tentang aktiviti yang di jalankan oleh WWF.


Apa yang kita boleh lakukan?


Sebagai menyokong kempen yang di lancarkan oleh WWF, kita boleh:

Derma - dengan menghulurkan sedikit sumbangan kita dapat menyelamatkan flora & fauna sebelum terlambat. Klik SINI untuk menghulurkan sumbangan bagi membantu WWF...

Join WWF - menjadi sukarelawan/wati WWF dalam membantu menyelamatkan flora & fauna.

Shop & Save - dengan pembelian merchandise WWF kita juga membantu WWF untuk menyelamatkan Flora & Fauna.

Spread the green message - Sokong aktiviti Hijau dengan menghantar WWF E-Card. Terdapat pelbagai pilihan gambar menarik.

Mengamalkan cara hidup Hijau sama ada di rumah atau di pejabat. Antaranya kita mengurangkan penggunaan plastic bag  dan mengharamkan pemakanan yang di buat dari telur penyu.'Do possible to achieve possible.'

Mengambil langkah segera iaitu dengan menyokong kempen yang dilancarkan oleh WWF di SINI dan klik 'Pledge'. Menyokong ini adalah sebagai langkah melatih 100,000 rakyat malaysia dalam  pemeliharaan alam sekitar.

Sila klik mana2 banner "LIVE GREEN" dalam blog ini  untuk keterangan lanjut dan menyertai kempen yang di anjurkan oleh WWF.  Bertindak hari ini untuk masa depan.

KITA BOLEHHHHHHH!!!!! MALAYSIA BOLEHHHH!!!!

0 comments:

Mee Goreng Ketam @ Pak Man mee kuah ketam

1:33 PG Cahaya Hayati 0 Comments

petang2 weekend lepas, my hubby ajak jalan2 cari makan kat gerai pak man mee kuah ketam. Nama jer kedai mee kuah but my hubby favourite is mee goreng ketam. Gerai Pak Man ni terletak di Jalan Kulim, Bukit Mertajam sebelum sampai Machang Bubok. 

sedapppp..... rugi kalau tak rasa.

Ketam n Udang yangtergolek di atas mee...
Harga sepinggan baru RM 7.00. Murahkan?

0 comments:

Belomoihnyaaaa...

4:35 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Mai makan durian. Sekarang ni musim durian kat belah utara..
Anak2 aku memang suka makan durian.. dari kecik lagi. kalau 2 biji tu sekali makan ja.

ni durian D24. sedap isinya.
Belomoihnya Ammar....

Adik makan camni AAAA....

So, kepada perantau yang terighin nak makan durian + buah manggis + rambutan... mai la balik utara nihhh.
nyummm... nyummm...





0 comments:

Bila kakak ambik gambar adik...

11:59 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Semalam dok belek2 phone ternampak la gambar baru anak lelaki aku. Aku pun tak perasan bila gambar ni wujud dalam phone aku. Si kakak dah terlebih expect menggunakan item2 dalam handphone. Ini adalah hasil fotografi si kakak,dimana modelnya adalah si adik. 
separuh jer...
Malas nak layan akak....
adik baru nak posing akak dah snap...
Ni baru betui...
kekadang bila aku busy... teringat saat2 tak busy di mana kebanyakan masa adalah bersama family. Jalan2 sana... jalan2 situ... jalan2 sinun...
Setiap detik yang berlalu adalah tak ternilai.. sekejap je anak2 dah besar. Pastu tadika, sekolah sehingga lah menjejakkan kaki ke peringkat yang lebih tinggi.
Mummy & Daddy sentiasa doakan anak2 mummy & daddy mencapai kejayaan di dunia & akhirat.
Amin.

0 comments:

Parfume

11:34 PTG Cahaya Hayati 0 Comments


Aku memang suka giler ngan parfume. tak kira jenama, kalau wangi dan tahan lama, mmg aku beli. so, tadi my SIL bawakan 2 dozen parfume pelbagai jenama untuk di pilih. Aku dah sambar 2 botol. Satu kat Cik Abang dan satu kat aku.
Alhamdulillah, setelah di test kewangian nya ternyata tahan lama.

from ESCADA Taj Sunset 18ml

ESCADA Sexy Graffiti 18ml

Flower by Kenzo 18ml

One box full 
So, kepada sesapa yang interested, sila pm saya yer.
note: sorry ! gambar kurang jelas. 

0 comments:

Aisya time kecik2..

1:39 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

salam...
tak habih lagi dok mengupload gambar dari memori kad kamera lama..
suka tgk aisya time dia kecik2 dulu. comel bangat (bagi aku & suami la).
tgk apa tu... sampai kembang hidung

oit.. tgk apa tu?

gelak time tak tumbuh gigi lagi..

tayang lidah & gusi.. Cubit pipi boleh?

baru pandai merangkak time ni

apa yang excited sangat tu.. nampak semut ke?

Telatah Aisya yang menghiburkan hati  mummy & daddy.

0 comments:

oooit! Ebrowse apa hal?

11:23 PG Cahaya Hayati 0 Comments

Pagi ni nak baca paper kat ebrowse. Bila nak login jer keluar box kosong jer. Dua tiga kali try sama ja.. Tgh upgrade kot?


:) Upgrade for better...

Quote for Today:

'The good news is that, according to the Obama administration, the rich will pay for everything. The bad news is that, according to the Obama administration, you're rich. '

0 comments:

Old Photo

2:49 PTG Cahaya Hayati 0 Comments


Semalam dok kemas2 laci.. terjumpa memori kad camera lama. 
so, buka la memori... nak tgk gambar apa yang ada,...
Terjumpa la gambar kawin, tak pernah cuci pun. 
Nampaknya pas ni kena la pi antar kedai.
Untuk tatapan pada masa akan datang

Tired ... satu hari dok posing...
Untuk gambar malam wedding, kami tak ambik jurufoto pun...
SIL aku yang jadik photographer...
macam2 style dia suruh kami posing.


Lucky to having him... love u so much.
Cik Abang ni mmg suka kontrol ensem kalau depan camera.
Our Bridesmaid... 
Sepupu asben ni dah besar dah. masa dia jadik bridesmaid kitaorang dia baru umur 5 tahun...

sweet memories...
Tak sempat nak ready dah snap. 
Our wedding cake.. Nice & delicious.
Actually ada banyak lagi gambar. ini saja yang dapat aku share dengan umum.

Quote for today:

0 comments:

AisMar wall artwork..

9:37 PG Cahaya Hayati 0 Comments


A tired weekend. Too, many thing to do...
 laundry .. 2 basket full of cloth
ironing work ... 3 basket still waiting for me
cook ... only for lunch. i'm so lazy :)
but
my weekend so meaningful  for me dengan telatah my kids.
show u all my kids artwork
apa yang korang lukis ni..
Bulat sana ... ombak sini... soooo colourful!
Imaginasi anak2..
kakak: mummy, kakak ngan adik lukis..cantik tak?
mummy:  cantik! 
Kakak: kakak ngan adik pandai kan, mummy!
mummy: Pandai!... tapi lain kali jangan lukis kat dinding, lukis kat book tau ... (nak marah tak leh, coz kids shown their creativity)

“Everything you can imagine is real.”
Pablo Picasso

0 comments:

Pengikut

Google+ Followers