BabY SiTTeR o BabY SiTTeR... - Cahaya Hayati

17 Ogo 2011

BabY SiTTeR o BabY SiTTeR...

Salam  Nuzul Quran. Pepagi aku keluar umah lebih kurang jam 6.40 am. Biasa ler... bulan ramadhan opis masuk awal n balik awai skittt... Seminggu sebelum posa, aku bagitau kat nursery yang bulan posa masuk awai dan aku bagitau nak antar kids dalam kol 6.45am... diaorang noted.... pastu keluarkan notis bagitau yang tadika di buka pada jam 6.00 am sehingga 6.pm.
Tapi yang buat aku hangin adalah Babysitter kat nursery tu... tauke dah bagi kepercayaan tapi tak reti nak jaga... Siap parent yang antar anak kena tunggu and ketuk pintu nursery... Dah 2 or 3 kali aku call tauke dia bagitau perkara ni tapi still dok ulang kesilapan yang sama... why it's happened? self dicipline?
Pagi ni aku kena kerja (1st time keja pada Nuzul Quran)... Baru aku tau.. rupenyer KL tak ambik 1st Ramadhan & Nuzul Quran... hehe
Lagi sekali aku mendengar jawapan yang tak logik dari Babysitter tersebut... Dia di beritahu semua parents tak antar kids pada hari ni.. Dah la tanya pun tak semalam... boleh pula buat andaian sendiri.. untuk tutup kesalahan sendiri ke? Yelah, pagi ni sekali lagi aku jadi pengetuk pintu tak bertauliah...
To the tauke nursery, please take action plan to your staff... Kalau tak, lingkup ler bussiness awak tu... Sebab benda ni tak jadi kepada aku sorang tapi kpd parents yang lain gak...Dalam hati, aku dah terniat nak cari nursery lain.... :(
setakat ni je la... karang terkurang plak pahala posa aku....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan