SEkaDaR InGaTaN...

12:18 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Salam,Dok buat keja sambil on FB,tebiba terjumpa kata2 hikmat yng memberi ingatan kpd semua... so, just nak share dgn semua blogger...

☑Yang Singkat Itu WAKTU.
☑ Yang Menipu Itu DUNIA.
☑ Yang Dekat Itu KEMATIAN.
☑ Yang Besar Itu HAWA NAFSU.
☑ Yang Berat Itu AMANAH.
☑ Yang Mudah Itu BUAT DOSA.
☑ Yang Susah Itu SABAR.
☑ Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR.
☑ Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH.
☑ Yang Berharga Itu IMAN.
☑ Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT
☑ Yang Dicari Itu Malam Lailatul Qadar~

0 comments:

Cerita petang semalam...

7:56 PG Cahaya Hayati 0 Comments

ni cerita petang semalam... pasal babysitter nursery... hehe... rupernya bukan aku sorang yang antar anak pada Nuzul Quran.. ada lebih dari 10 budak. Masam je muka babysitter tu... Takpe la adik ooi, korang keja, nanti tauke korang kira OT.. bukan keja saja....So, my advice to tauke and babysitter, please confirm with parents before do any decission... karang tak pasal business korang kena pangkah... XXX. kena ingat, nak dapat sorang customer susah... nak hilang 10 customer senang je... pikiaq sendiri ye!!

0 comments:

BabY SiTTeR o BabY SiTTeR...

2:04 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Salam  Nuzul Quran. Pepagi aku keluar umah lebih kurang jam 6.40 am. Biasa ler... bulan ramadhan opis masuk awal n balik awai skittt... Seminggu sebelum posa, aku bagitau kat nursery yang bulan posa masuk awai dan aku bagitau nak antar kids dalam kol 6.45am... diaorang noted.... pastu keluarkan notis bagitau yang tadika di buka pada jam 6.00 am sehingga 6.pm.
Tapi yang buat aku hangin adalah Babysitter kat nursery tu... tauke dah bagi kepercayaan tapi tak reti nak jaga... Siap parent yang antar anak kena tunggu and ketuk pintu nursery... Dah 2 or 3 kali aku call tauke dia bagitau perkara ni tapi still dok ulang kesilapan yang sama... why it's happened? self dicipline?
Pagi ni aku kena kerja (1st time keja pada Nuzul Quran)... Baru aku tau.. rupenyer KL tak ambik 1st Ramadhan & Nuzul Quran... hehe
Lagi sekali aku mendengar jawapan yang tak logik dari Babysitter tersebut... Dia di beritahu semua parents tak antar kids pada hari ni.. Dah la tanya pun tak semalam... boleh pula buat andaian sendiri.. untuk tutup kesalahan sendiri ke? Yelah, pagi ni sekali lagi aku jadi pengetuk pintu tak bertauliah...
To the tauke nursery, please take action plan to your staff... Kalau tak, lingkup ler bussiness awak tu... Sebab benda ni tak jadi kepada aku sorang tapi kpd parents yang lain gak...Dalam hati, aku dah terniat nak cari nursery lain.... :(
setakat ni je la... karang terkurang plak pahala posa aku....

0 comments:

Salam Ramadhan

12:21 PTG Cahaya Hayati 0 Comments

Salam Ramadhan. Walaupun dah 16 hari berpuasa, tak rasa hari2 yang berlalu. Firstly, aku ingin mohon maaf kepada semua yang membaca dan mengikut blog ini kerana dah lama tak update...
Bukan tak nak update, tapi kemalasan tahap GaBan yang menyebabkan aku tak upload blog ni... Alhamdulillah, Akhirnya kemalasan tahap Gaban tu pi jauh2 gak... Mungkin berkat bulan ramadhan agaknyer. InsyaAllah mulai detik ini, blog ni akan sentiasa di update dengan citer, news dan gambar2 family tersayang ( janji kat diri sendiri sebenarnya).


0 comments:

Pengikut

Google+ Followers