loading...

1 Nov 2011

Blog awards..

1:46 PTG 0 Comments
Nampak tak gambar kat atas... tu tanda dia Nuffnang blog awards dah dekat. Aku? dah sah tak layak... Nak tau lebih lanjut... sila lah click gambar kat atas atau iklan kat tepi, atas or mana2 yang tayangkan gambar blog awards.
Kepada blogger yang terpilih, tahniah and teruskan usaha untuk menjadi the best among the best blogger.

28 Okt 2011

Cerita lama

5:20 PTG 0 Comments
Assalamualaikum wbt.


Dah lama tak update blog ni.. terabai sat. tak dak idea + malas...  camne pun a million thanks kepada yang sudi menjenguk blog..
Disebabkan takdak idea, aku letak gambar sendiri ... nak bagitau yang aku dah gemuk... kalau jumpa jangan terkejut la...
So, layan la gambar aku ngan kekawan opis. :)
me , syud and aishah

me and boss, azima

18 Ogo 2011

SEkaDaR InGaTaN...

12:18 PTG 0 Comments
Salam,Dok buat keja sambil on FB,tebiba terjumpa kata2 hikmat yng memberi ingatan kpd semua... so, just nak share dgn semua blogger...

☑Yang Singkat Itu WAKTU.
☑ Yang Menipu Itu DUNIA.
☑ Yang Dekat Itu KEMATIAN.
☑ Yang Besar Itu HAWA NAFSU.
☑ Yang Berat Itu AMANAH.
☑ Yang Mudah Itu BUAT DOSA.
☑ Yang Susah Itu SABAR.
☑ Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR.
☑ Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH.
☑ Yang Berharga Itu IMAN.
☑ Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT
☑ Yang Dicari Itu Malam Lailatul Qadar~

Cerita petang semalam...

7:56 PG 0 Comments
ni cerita petang semalam... pasal babysitter nursery... hehe... rupernya bukan aku sorang yang antar anak pada Nuzul Quran.. ada lebih dari 10 budak. Masam je muka babysitter tu... Takpe la adik ooi, korang keja, nanti tauke korang kira OT.. bukan keja saja....So, my advice to tauke and babysitter, please confirm with parents before do any decission... karang tak pasal business korang kena pangkah... XXX. kena ingat, nak dapat sorang customer susah... nak hilang 10 customer senang je... pikiaq sendiri ye!!

17 Ogo 2011

BabY SiTTeR o BabY SiTTeR...

2:04 PTG 0 Comments
Salam  Nuzul Quran. Pepagi aku keluar umah lebih kurang jam 6.40 am. Biasa ler... bulan ramadhan opis masuk awal n balik awai skittt... Seminggu sebelum posa, aku bagitau kat nursery yang bulan posa masuk awai dan aku bagitau nak antar kids dalam kol 6.45am... diaorang noted.... pastu keluarkan notis bagitau yang tadika di buka pada jam 6.00 am sehingga 6.pm.
Tapi yang buat aku hangin adalah Babysitter kat nursery tu... tauke dah bagi kepercayaan tapi tak reti nak jaga... Siap parent yang antar anak kena tunggu and ketuk pintu nursery... Dah 2 or 3 kali aku call tauke dia bagitau perkara ni tapi still dok ulang kesilapan yang sama... why it's happened? self dicipline?
Pagi ni aku kena kerja (1st time keja pada Nuzul Quran)... Baru aku tau.. rupenyer KL tak ambik 1st Ramadhan & Nuzul Quran... hehe
Lagi sekali aku mendengar jawapan yang tak logik dari Babysitter tersebut... Dia di beritahu semua parents tak antar kids pada hari ni.. Dah la tanya pun tak semalam... boleh pula buat andaian sendiri.. untuk tutup kesalahan sendiri ke? Yelah, pagi ni sekali lagi aku jadi pengetuk pintu tak bertauliah...
To the tauke nursery, please take action plan to your staff... Kalau tak, lingkup ler bussiness awak tu... Sebab benda ni tak jadi kepada aku sorang tapi kpd parents yang lain gak...Dalam hati, aku dah terniat nak cari nursery lain.... :(
setakat ni je la... karang terkurang plak pahala posa aku....

16 Ogo 2011

Salam Ramadhan

12:21 PTG 0 Comments
Salam Ramadhan. Walaupun dah 16 hari berpuasa, tak rasa hari2 yang berlalu. Firstly, aku ingin mohon maaf kepada semua yang membaca dan mengikut blog ini kerana dah lama tak update...
Bukan tak nak update, tapi kemalasan tahap GaBan yang menyebabkan aku tak upload blog ni... Alhamdulillah, Akhirnya kemalasan tahap Gaban tu pi jauh2 gak... Mungkin berkat bulan ramadhan agaknyer. InsyaAllah mulai detik ini, blog ni akan sentiasa di update dengan citer, news dan gambar2 family tersayang ( janji kat diri sendiri sebenarnya).


10 Mac 2011

hati2... ini satu penipuan!

2:15 PTG 0 Comments
pagi2 ni aku ada satu email yang dah buat aku hangin satu badan... tak tau la korang penah dapat ke tak? ini adalah salah satu cara penipuan mll e- banking. so, kpd pengguna di luar sana.. sila hati2 coz duit dalam akaun leh lesap just dgn masukkan id and password ... bila dah masukkan id and password , kena minta tag no. plak ... if request tag number... tag number ni tak sampai kat phone kita pun... tag number ni sampai kat penipu tu la... pastu ngan tag number nie, dia transfer duit dlm akaun kita ke akaun dia la....
so, ni adalah email yg aku terima... aku mmg ada maybank2U tp akaun ni dah lama tak aktif... so, aku just ignore email ni..  aku kongsikan email yg aku terima ...

first email...
lepas korang ignore 1st email... email ni lak sampai....
kpd pihak bank... sila war2kan berita ini kpd semua pengguna e-banking... kalau tak pengguna dah tak mau guna e-banking coz dah tak secure...

19 Feb 2011

kenangan di hujung minggu....

12:27 PG 0 Comments
Sudah hampir sebulan, aku ngan anak2 berhijrah ke KL... Alhamdulillah perhijrahan aku ke sini berjalan dengan lancar dan sebagaimana yang telah aku ngan hubby planning... Anak2 pun dapat terima yang mereka akan berjauhan dengan daddy mereka... Telefon, FB dan skype adalah pengantara perhubungan kami....

Sementara menunggu hubby tiba di KTM, aisya telah menyebut untuk mandi kolam... hu.. hu.. terkelu aku. Sayang, camna nak mandi kolam kat flat ni? 
Kakak, adik... Cepat! Yong nak ambik gambar .....
Kebiasaannya pada hujung minggu anak2 aku akan mandi kolam di luar rumah... tapi itu semua telah menjadi kenangan.....
Posing camni ka?
Jadi aku buat entry ini supaya kenangan terindah ini akan kekal segar dalam ingatan...
 
Opps! Jangan ambil gambar kakak... kakak seksi la....
Anak2 aku tidak pandai berposing... so, gambar candid saja yg boleh di tampal kat sini...
Malu plak kakak ni.... Tgk adik tak malupun!

Awat serius sgt muka tu dik?
Anak2 mummy tgh explore apa tu?
Chubby tak anak2 aku? ....he.. he... bukan apa, ramai yang tegur depa ni sihat aka chubby... aku suka yg chubby cam hubby aku... sebab tu anak2 aku pun chubby2 cam hubby aku...

16 Feb 2011

lama tak update...

2:30 PTG 0 Comments
Sejak kena keja kat KL.. aku cam dah lupa nak berblog... almaklumlah sibuk dok blajar benda baru... sat sat kena p training and workshop... balik umah lak, kena layan dan beri perhatian kpd si kecik yang dua orang tu... Lagipun aku masih menumpang rumah abg ipar... Hati tuan rumah perlu di jaga, agar tak kecil hati dengan kita yang menumpang....
InsyaAllah, awal bulan depan aku akan duduk umah sendiri aka umah sewa... so, buat sementara aktiviti berblog akan berabuk dan bersawang kembali kerana aku akan sibuk mengemas dan menguruskan umah sewa aku... Kalau aku rajin, ada la entry baru..
Kepada saudara mara dan kawan2... Jemput la ke rumah aku di PJ (alamat blm konpem lagi) akan di beritahu kemudian... chiaooo!

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292