Tragedi 10.10.10 di KM224 - Cahaya Hayati

12 Okt 2010

Tragedi 10.10.10 di KM224

Baru semalam aku baca paper ttg kemalangan di KM224 Lebuhraya Utara Selatan... pagi ni aku terima email bergambar dari officemate yang menunjukkan betapa dasyatnya kemalangan tersebut... aku letakkan gambar tersebut di sini sebagai peringatan, panduan dan juga iktibar kepada diri aku dan semua yang baca blog aku terutamanya ketika berada di jalan raya dan lebuh raya... minta dijauhkan! Bagi aku kemalangan nie mmg ngeri giler...
korang perasaan tak? mangsa yang terbaring tu... hampir separuh mukanya hancur....

mangsa yang terselamat dan orang ramai yang melihat kejadian tersebut...

pandangan atas bas yang terbalik....

kenderaan yang terlibat dengan kemalangan

di kilometer ni lah kemalangan tersebut berlaku....
akibat dari kemalangan tersebut...
Mangsa kemalangan....
kerja2 menyelamat dilakukan oleh pihak2 yang bertanggungjawab...
Kepada mangsa yang terselamat... syukur ke hadrat Ilahi kerana masih berpeluang untuk bernafas di muka bumi ini. kepada mangsa yang meninggal...Al-Fatihah dan takziah kepada keluarga masing2.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan