apa aku buat pada 10.10.10... - Cahaya Hayati

11 Okt 2010

apa aku buat pada 10.10.10...

apa aku buat pada 10.10.10... bagi sesetengah orang ini mungkin hari yang bersejarah dalam hidup... Ramai yang telah memilih tarikh ni utk melangsungkan pertunangan, pernikahan dan juga perkahwinan seperti angkasawan negara iaitu Dato' Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina....
Pada 10.10.10 juga merupakan besday mak mertua aku... so, pepagi lagi aku dah wish kat dia... Hadiah tarak lagi... sorry ya MIL!
Happy besday MIL....
Balik pada tajuk semula.... 10 benda yang aku buat pada 10.10.10...
  • ~Wish besday kepada MIL...
  • ~ Sidai baju, buang sampah, buat breakfast, sapu sampah, kemas rumah dan lain2 yang seangkatan dengannya..
  • ~ Mandikan anak2.. pakaikan baju lawa2 sbb hari ni 10.10.10.. just ambil feel hari yang dikatakan bersejarah pada tahun 2010. Rasanya kalo anak2 ni pandai bercakap... mesti depa kata mummy depa tak berapa nak betui skitt sbb pakai lawa2 tapi dok umah ja...
  • ~ Kemaskan bilik belakang.... Dah berabuk wa cakap lu.. sebab  masa dok kemas bilik  tu aku asyik dok bersin.. achummm2.. sampai hidung pun berair dah.... Nampak sangat dah lama aku tak jenguk bilik tu....             
  • ~ Mandi.. setelah badan naik bau semacam. Sambil mandi.. buat scrub kat muka n badan... Syampoo rambut yang dah naik  minyak....  Dah bersih!Lepas mandi, sapu losyen kat tangan n   kaki... Pastu pakai baju lawa2.. lawa ke? Perasan sendiri la...
  • ~ Lunch.. Dah bersih n penat buat kerja.. Perut pun dah nyanyi lagu kebangsaan.. maka, tibalah masa untuk bersantap.... air tangan MIL. Aku cuti masak hari ni...        
  • ~ Lepas lunch... sambung balik buat kerja umah... mengemas dah, sapu sampah dah... Iron baju ja belum lagikkk... so, iron baju yang dah menimbun cam bukit.... Anak2 plak tidoq lepas lunch... so, senang la skit time iron... kalo tak, asyik terjerit ja suruh  jangan dekat dengan iron board...     
  • ~ bangunkan bapa budak untuk sembahyang, makan n sembang2 ngan isteri mithali (mithali ka?) sebelum pi kerja....   
  • ~ Layan buletin utama n tengok anak2 main... 
  • ~ zzzzzzzzz!
Tu la 10 perkara yang aku buat pada 10.10.10... tak best kan???  bagi orang lain mungkin tak best... aku rasa best ja sebab dapat settle keja umah aku... bila hari keja aku dah takyah pikiaq dah....:)     

Tiada ulasan:

Catat Ulasan