loading...

28 Okt 2010

Be Part of ChurpChurp Today

9:17 PG 0 Comments
Cepat2! Sementara stok masih ada... Jadilah sebahagian dari ahli ChurpChurp hari ni... bukan esok.. bukan lusa ataupun minggu depan... Just click kat lambang ChurpChurp nie.
pasal apa kena jadi ahli cepat??? Banyak kelebihannya! aku tak kedekut ilmu... jadik aku bagitau la kat hangpa supaya hangpa tak ragu2  nak jadi ahli ChurpChurp macam aku...
  • Boleh buat money cam nuffnang gak. Sapa yang suka money cam aku.. wajib join!supaya leh dapat side income..
  •  Aku tak dak blog cam hang... Jangan risau!Nak jadik ahli Churp2 cuma perlu ada akaun Facebook or tweeter dan berumur 18 tahun ke atas. Yang lain Churp2 takmo...
  • Best ka Churp2 nie? Sapa kata tak best... Churp2 nie best sebab kita boleh iklan produk kita/ bisnes kita/ supaya bisnes kita menjadi international walaupun produk tu produk kampung ja... tak caya? Bakul rotan dah sampai oversea...
  • Kena bayar ka nak jadi ahli... Tak kena la akak, abang, adik n mak cik pak cik ooi! Bukan cam direct selling, kena bayar dulu baru leh jadik ahli... Free ja. Just complete form yang tersedia di website Churp2.
So, jangan lepaskan peluang menjadi ahli Churp2... Supaya kita sesama menjadik seperti Donald Trump... i love money! $$$$$

19 Okt 2010

Set botol susu tupperware...

12:39 PTG 6 Comments
Kebetulan bulan ni ada promosi botol susu dari tupperware... aku terus oder dan baru dapat hari nie...tu yang terus buat entry ttg nie...just to share dengan semua ibu muda diluar... untuk anak2. Lagipun ada byk kelebihan brand tupperware nie berbanding dengan brand biasa... Antaranya:
  1. Tahan lama (berapa lama nak guna pun takpa).. kalau brand biasa perlu tukar setiap 3 bulan... untuk keselamatan baby.
  2. anticolic telah dijamin oleh tupperware dimana ia mempunyai 3 jenis aliran susu... nak tahu lebih lagi, baca catalog tupperware... lebih2 lagi, kpd ibu2 yang anaknya selalu kembung...
  3. colour tidak pudar- cuba hangpa tgk koleksi tupperware mak hangpa... betui atau tak? dah bertahun ttp colour tetap macam tu ja....
  4. ada banyak lagi.... baca sendiri dengan kat laman web tupperware di http://www.tupperware.com.my/
Bagi set promosi nie.. akan dapat :
  1. 1 gift box
  2. 2 botol susu
  3. 1 bekas susu
  4. 1 bekas susu untuk jalan2...
  5. 4 sudu makan
  6. 2 garfu
  7. 1 spatula
  8. 1 penyedok susu
Berbaloi kan! Rasanya ramai yang kata brand tupperware nie mahal... tak mahal lah yang oooi! Just RM 96.00... kalau dibandingkan dengan brand biasa yang perlu ditukar setiap 3 bulan... Cuba kira balik.. betuikan? Kalau rasa mahal gak... pejam mata ja n beli gak sebab dia ada banyak kelebihan... dan satu pelaburan yang baik.
so, cepat2 cari dealer tupperware coz promosi ni sampai 15hb November ja....:)

12 Okt 2010

Tragedi 10.10.10 di KM224

10:47 PG 0 Comments
Baru semalam aku baca paper ttg kemalangan di KM224 Lebuhraya Utara Selatan... pagi ni aku terima email bergambar dari officemate yang menunjukkan betapa dasyatnya kemalangan tersebut... aku letakkan gambar tersebut di sini sebagai peringatan, panduan dan juga iktibar kepada diri aku dan semua yang baca blog aku terutamanya ketika berada di jalan raya dan lebuh raya... minta dijauhkan! Bagi aku kemalangan nie mmg ngeri giler...
korang perasaan tak? mangsa yang terbaring tu... hampir separuh mukanya hancur....

mangsa yang terselamat dan orang ramai yang melihat kejadian tersebut...

pandangan atas bas yang terbalik....

kenderaan yang terlibat dengan kemalangan

di kilometer ni lah kemalangan tersebut berlaku....
akibat dari kemalangan tersebut...
Mangsa kemalangan....
kerja2 menyelamat dilakukan oleh pihak2 yang bertanggungjawab...
Kepada mangsa yang terselamat... syukur ke hadrat Ilahi kerana masih berpeluang untuk bernafas di muka bumi ini. kepada mangsa yang meninggal...Al-Fatihah dan takziah kepada keluarga masing2.

11 Okt 2010

apa aku buat pada 10.10.10...

3:06 PTG 0 Comments
apa aku buat pada 10.10.10... bagi sesetengah orang ini mungkin hari yang bersejarah dalam hidup... Ramai yang telah memilih tarikh ni utk melangsungkan pertunangan, pernikahan dan juga perkahwinan seperti angkasawan negara iaitu Dato' Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina....
Pada 10.10.10 juga merupakan besday mak mertua aku... so, pepagi lagi aku dah wish kat dia... Hadiah tarak lagi... sorry ya MIL!
Happy besday MIL....
Balik pada tajuk semula.... 10 benda yang aku buat pada 10.10.10...
  • ~Wish besday kepada MIL...
  • ~ Sidai baju, buang sampah, buat breakfast, sapu sampah, kemas rumah dan lain2 yang seangkatan dengannya..
  • ~ Mandikan anak2.. pakaikan baju lawa2 sbb hari ni 10.10.10.. just ambil feel hari yang dikatakan bersejarah pada tahun 2010. Rasanya kalo anak2 ni pandai bercakap... mesti depa kata mummy depa tak berapa nak betui skitt sbb pakai lawa2 tapi dok umah ja...
  • ~ Kemaskan bilik belakang.... Dah berabuk wa cakap lu.. sebab  masa dok kemas bilik  tu aku asyik dok bersin.. achummm2.. sampai hidung pun berair dah.... Nampak sangat dah lama aku tak jenguk bilik tu....             
  • ~ Mandi.. setelah badan naik bau semacam. Sambil mandi.. buat scrub kat muka n badan... Syampoo rambut yang dah naik  minyak....  Dah bersih!Lepas mandi, sapu losyen kat tangan n   kaki... Pastu pakai baju lawa2.. lawa ke? Perasan sendiri la...
  • ~ Lunch.. Dah bersih n penat buat kerja.. Perut pun dah nyanyi lagu kebangsaan.. maka, tibalah masa untuk bersantap.... air tangan MIL. Aku cuti masak hari ni...        
  • ~ Lepas lunch... sambung balik buat kerja umah... mengemas dah, sapu sampah dah... Iron baju ja belum lagikkk... so, iron baju yang dah menimbun cam bukit.... Anak2 plak tidoq lepas lunch... so, senang la skit time iron... kalo tak, asyik terjerit ja suruh  jangan dekat dengan iron board...     
  • ~ bangunkan bapa budak untuk sembahyang, makan n sembang2 ngan isteri mithali (mithali ka?) sebelum pi kerja....   
  • ~ Layan buletin utama n tengok anak2 main... 
  • ~ zzzzzzzzz!
Tu la 10 perkara yang aku buat pada 10.10.10... tak best kan???  bagi orang lain mungkin tak best... aku rasa best ja sebab dapat settle keja umah aku... bila hari keja aku dah takyah pikiaq dah....:)     

TQ nuffnang

11:14 PG 0 Comments
Nuffnang ni pandai ja nak buat mood aku berubah menjadi ceria... gembira .. dan yang seangkatan dengannya...
Pasal apa? Pasal dah ada iklan balik kat blog aku... nampak ceria ja blog aku ngan iklan tu..
so, TQ nuffnang... Untuk monday yang penuh dengan blues !!!

5 Okt 2010

berakhirkah sebuah kebahagiaan????

3:00 PTG 0 Comments
baca paper kosmo semalam... kisah Rita Rudaini dan rumahtangganya... A sad story! Kalau nak tau lebih lagi ttg dia, boleh baca kat http://www.izyan.com/2010/10/rumahtangga-rita-rudaini-mula-retak.html
Banyak komen membina ditujukan kepada rita dan aidil. Di harap rita dan aidil dapat membuat keputusan yang bijak tanpa mengikut perasaan marah/ dendam dan yang paling penting tidak perlu mengikut pendapat orang... Ini adalah kehidupan awak berdua...
semoga rumahtangga mereka akan berkekalan.... Ambil iktibar dengan apa yang terjadi sekarang dan lalui kehidupan akan datang dengan bijak.
Aku buat entry ttg rita sebab aku nak share ngan semua ttg pendapat aku... Boleh kan????

4 Okt 2010

sapa yang buat keja ni.....

4:12 PTG 0 Comments
he.. he... dapat email dari nuffnang bagitau yang iklan di stop sementara waktu sebab ada penipuan(fraud) di kalangan bloggers ... gelak je la. orang tu mmg nak kejar duit la / nak carik duit extra... tu la yang buat keja camtu...
bloggers lain punya keja ... bloggers lain pun terkena tempias... dah tak dak iklan kat blog aku... sedeynya!
ini adalah kandungan email nuffnang kpd semua bloggers ... bukan untuk menuduh just to educate ...
disini aku letakkan email dari nuffnang untuk pengetahuan/kira kongsi ilmu dengan semua bloggers...
baca... jangan tak baca lak!

Dear Nuffnangers,


We take a break from our regular programming to bring you a community service message about something that is rather worrying to us lately.

As you might already know, there are 2 types of Nuffnang campaigns that bloggers may earn from: Metered Cost per Impression (mCPM) Campaigns, which pay according to the number of blog visitors who view the ads running on blogs; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

We've noticed that certain groups have been engaging click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. We understand that some of you may just be anxious about earning some side income from displaying the banner ads, but do note that this is in fact a violation of our Terms & Conditions under Section 6.

Among some of the actions which constitute click fraud are;


- clicking on other bloggers' ads and leaving a comment behind asking/hinting to the owner to click on their ads back
- asking for blog visitors' help to click on the ads

- registering a large number of blogs and clicking on ads on each of them

- repeatedly switching to a different IP to click on own ads


Banner ads spaces are bought by advertisers to promote their advertising campaign. Ads are are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, not for the intention of earning extra money. Merely clicking on banner ads for the intention of earning extra money would jeopardize the effectiveness of a campaign. It may seem harmless, but click fraud benefits no one in the long run because should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as advertisers will be selective to only advertise on blogs with no records of click fraud, reducing the number of ad space available to advertisers.


Our system is capable of tracking these actions mentioned above, which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for involved with this offence. However, as the number of bloggers who engage in click fraud has been growing in an alarming rate within our community, we are forced to be more vigilant to bring this to an end. We would take the necessary action to preserve the quality of blogs and ad space available to advertisers so other members of the community are not affected by those who engage in click fraud.


We realize that many Nuffnangers may not be aware that they might unintentionally be involved with click fraud, therefore we ask that you please help us spread the word. If you are aware of any of your friends or other Nuffnangers who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly educate them on the harms of engaging in click fraud activities.


Thank you for your attention.
Say NO to click Fraud.


Cheers
Robb Chew
Blogger Relations Department
Nuffanng Sdn Bhd

1 Okt 2010

8 besday serentak ....

12:04 PTG 0 Comments
Masuk ja oktober... aku mula terbayang rupa bentuk cake. Chocolate, coffee, cream, black forest, chocolate mud, cheese, blueberry cheese... banyak lagi laaa... tak larat nak tulis dah...
macam mana tak banyak cake kalau dalam sebulan ja ada 8 besday ... besday sapa??


1/10 -sister in law (salliza)
8/10 - sister in law (wati n wanie)
12/10- bil(abg hashim)
10/10 - my mother in law
14/10 - hubby and his niece ( hazirah)
16/10- anak lelaki aku ( baru setahun)
23/10- adik aku (din)


nie ja yang aku ingat ... lagi 1 aku tak ingat... tunggu jemputan makan2 je la... pastu kena tulis dalam diari besday setiap  orang....
bila banyak besday... maka akan terkopak la aku tuk bulan nie... walaupun bukan hadiah memahal... yang penting ikhlas! betui tak?

for u my dear
tuk hubby aku baru beli card.... hadiah blum lagik. tak timbul dalam kepala lagik...
for ammar lak... aku dok planning nak beli buzzlightyear...

ok tak, kalo untuk ammar???

For MIL lak... masih tercari2... kalo hangpa ada suggestion, bagitau la aku... semoga aku aku menjadi anak,isteri, ibu dan menantu serta ipar yang baik... aminnn!
For sister in law, kena bincang ngan hubby dulu... baru leh decide nak bagi apa... so, minta ngan abang hangpa dulu ya!!!!
kak yati nie ikut ja....
and Happy birthday to you my dear sis Saliza... semoga selalu mencapai kejayaan di dunia dan di akhirat....

Pengikut

Google+ Followers

Follow Me @cahaya_hayati292