day 2 @ G.A.N.U.... - Cahaya Hayati

30 Jul 2010

day 2 @ G.A.N.U....

day 2 @ g.a.n.u... actually banyak tempat kami p tapi disebabkan malas nak ambik gambar... jadi macam tak pi mana2 la. Pagi2 kami p breakfast kat area Universiti Malaysia Terengganu(UMT). Macam biasa, aku try nasi kerabu Terengganu. Mungkin bagi orang sana, sedap tapi bagi aku yang suka makan pedas... tak sedap rasanya coz nasi kerabu kat sana agak manis.
Lepas breakfast kami pergi ke kedai tudung Desa Murni atau kat sana lebih di kenali sebagai syurga tudung. Kedai ni terletak di Batu 6 Kuala Terengganu. Murah gila tudung kat sana. Hampir kelabu biji mata aku dok pilih tudung. tak tau nak pilih yang mana satu...he.. he..
Pas beli tudung... kami p lak kedai kain. actually cawangan kedai tudung ni. Kain dia pun manyak2 murah. Harga kain 1 malaysia tu baru berapa belas ja... kalau kat sini, depa letak RM35 +++.... Aku sambaq dalam 3 pasang. 2 aku punya, satu buat mak tercinta.... Nak beli banyak tapi takot keta buat hal lagi.. Tak balik kulim Lak!
Lepas bershopping... kami pi beli keropok lekor kat BTB. Nama kedai tu BTB.. Kat area mana aku tak pasti lak tapi kedai tu dekat ngan UMT la...
kena beratur kat 1 jam baru dapat beli. Ramai siot! dalam aku dok beratur tu, ada satu bas berenti....Dalam hati aku, nasib baik aku mai awai... kalau tak jenuh nak beratur.... rasa berbaloi aku beratur sejam lebih sbb sedap sungguh keropok lekor dia... macam tak cukup ja keropok yang aku beli..
Pas beli keropok lekor, kami pi cari sata kat area pantai.. pantai apa aku tak pasti tapi kat area belakang UMT ja. Sata pun sedap walaupun dijual di gerai kecil....
pastu balik homestay bagi anak2 aku tidoq....
Dalam kol 6pm, kami pi jalan2 ke masjid kristal di Pulau Wan Man. cantik! Banyak gak gambar masjid kristal yang aku ambik...

aku posing ngan ammar ja... aisya takmo bergambar...

cantik dan halus senibina dia... sapa arkitek dia?

aku ngan hubby aku...
posing lagik... cantik kan? bila malam lampu kat kubah bertukar dari stau warna ke satu warna...
sebelum balik kami tunaikan fardhu maghrib di situ... Aisya pun sibuk nak ambik air sembahyang...
Malam tu kami pi makan kat NR kafe. rasanya salah satu restoran yang femes kat KT. makanan dia pun sedappp... tak rugi makan kat sini.
ammar dok hisap straw dari gelas aku... dia mai diam2 ja pastu ambik straw hisap air la konon. semua orang dok gelak tgk keletah dia...

Lepas makan, hubby aku ajak pi minum kat gelas besar lagi... aku tak pi pun coz dah penat sangat... sampai ja kat homestay aku terus zzzz... penat laaa...
nanti aku sambung citer day 3 lak....bye.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan