aisya n ammar kena masuk wad (16-18/7/2010).. - Cahaya Hayati

23 Jul 2010

aisya n ammar kena masuk wad (16-18/7/2010)..

hujung minggu yang memenatkan ... anak2 aku kena masuk wad akibat cirit birit + muntah + demam. tapi rasanya adat bagi kaum ibu yang anak2 masih kecil... by the way, anak2 aku dah sihat. citer dia bermula camni:-


dok buat muka tak larat... action lebih
Khamis (15/7/2010)
aisya start muntah2 bila bangun pagi. asben aku ingatkan muntah biasa.. boleh dikatakan lebih dari 5 kali dia muntah. so, ptg tu.. kami bawa dia pi klinik panel. doktor just bagi ubat tahan muntah... lepas makan ubat, dia terus tidoq.

Jumaat (16/7/2010)
aku ambik emergency leave... aisya masih muntah2 n ammar plak mula start muntah + cirit birit. kol 12 pm aku call asben bagitau anak2 dah lembik dan aku terus bawa depa 2 beradik ke klinik panel. doktor klinik panel bagitau depa perlu dimasukkan ke wad kerana tidak boleh minum dan perlu dimasukkan air..
dok lepak kat katil adik dia...
lepas doktor klinik panel buat surat, aku terus bawa depa 2 beradik ke hospital dengan kakak ipar. asben aku pi hospital dari kilang dia...

kat hospital, doktor terus masukkan air kat aisya. ammar masih ok. tidak perlu dimasukkan air...

sabtu (17/7/2010)

aisya dan ammar sdh sihat selepas tidak tidoq semalaman kerana cirit- birit sepanjang malam. mummy depa lak rasa cam tak sihat. asben mai hospital.. tlg jaga depa dua beradik coz mummy depa nak zzzzz!

depa dua beradik dah sihat skitt..
ptg tu, abang ipar dan mak sedara asben mai melawat. tok wan n maklang dah mai semalam.
aisya dah start aktif dan dok tanya bila boleh balik umah...
sampai dia sendiri tanya kat doktor " doktor, aisya nak balik umah..."
doktor bagitau esok boleh balik... dia diam. faham la kot...

Ahad (18/7/2010)

ammar dah boring dok spital... wawaaaa.. nak balik!
doktor bagitau dah boleh dicaj kol 12pm... lega rasanya... alhamdulillah, anak2 mummy dah sihat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan